Προσωρινή μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων σε οδούς του ιστορικού κέντρου Μυτιλήνης


μέχρι να δοθεί οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων αυτής της περιοχής

Γίνεται γνωστό ότι μετακινήθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης από την είσοδο του Πάρκου Χατζηδήμου, σε χώρο απέναντι από το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο και αντίστοιχα από την οδό Σαρανταπόρου, στο σημείο όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι κάδοι στην οδό Γερμανού (στο στενό απέναντι από τη Μητρόπολη).

Παρακαλούνται οι εξυπηρετούμενοι από τους κάδους αυτούς να μεταφέρουν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά στις νέες θέσεις. Η μετακίνηση είναι προσωρινή, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων αυτής της περιοχής.

Ανακοίνωση από το «ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος μας χαιρετίζει την απομάκρυνση σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής, των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης από την είσοδο του Πάρκου Χατζηδήμου, και τη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Βερναρδάκη. Όπως έγινε γνωστό απομακρύνθηκαν οι κάδοι που εξυπηρετούσαν κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τοποθετημένοι σε ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε χώρους αποκλειστικής κατοικίας και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Με τη σημερινή απόφαση απομακρύνθηκαν μέσα από τα σπίτια μας και τοποθετήθηκαν κοντά στο Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο στην οδό Κομνηνάκη και στο σημείο όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι κάδοι στην οδό Γερμανού στη συμβολή του με την οδό Μητροπόλεως.

Ο Σύλλογος μας είχε καταγγείλει επανειλημμένα την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στους χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων που η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λέσβου έχει δημιουργήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ ανάμεσα σε χώρους αποκλειστικής κατοικίας. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις συχνής αποκομιδής, η κατάσταση γινόταν μέρα με τη μέρα πιο δραματική.
Ελπίζουμε ότι η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να απελευθερώσει δεκάδες κατοίκους από τον κίνδυνο της συμβίωσης με τα σκουπίδια κάποιων μαγαζιών δεν θα ανατραπεί. Παρά τις πιέσεις που πληροφορούμαστε ότι έχουν αρχίσει να υπάρχουν.

Καλούμε τους κατοίκους στις γειτονιές μας να υπερασπιστούμε το βήμα αυτό καλυτέρευσης των ζωών μας. Να μεταφέρουμε τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά στις νέες θέσεις.
Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με κάθε άλλο ενδιαφερόμενο φορέα ώστε να δοθεί οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.