Στον Στρατή Κυτελη ο Δήμαρχος Δικελί Adil Kirgoz


Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δικελί Adil Kirgoz, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημοσθένη Χατζηγιάννη, έχοντας μαζί του μια εποικοδομητική συζήτηση.

Ο κ. Κύτελης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον Δήμαρχο του Δικελί, συζήτησε με τον κ. Kirgoz θέματα ανάπτυξης συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα και τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η παιδεία και ο τουρισμός, με υλοποιήσιμες στοχεύσεις και απτά αποτελέσματα, με έμφαση στην προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων Τούρκων επισκεπτών. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι απαιτείται συστηματική  προσπάθεια για τη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λέσβου με λιμάνια των απέναντι παραλίων και περισσότερες κοινές δράσεις, που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, ανέφερε ότι θεωρεί πως το κοινό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι δύο περιοχές, αυτό της διαχείρισης των αιτούντων άσυλο, μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Τουρκική κυβέρνηση προβεί σε αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, κάτι για το οποίο θα πρέπει και οι Δήμαρχοι των Τουρκικών παραλίων να πιέσουν την Τουρκική κυβέρνηση.


Ο κ. Kirgoz ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ειλικρινή και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και την φιλοξενία. Εξέφρασε και ο ίδιος την επιθυμία να ξεκινήσουν συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στον Τουρισμό και τον πολιτισμό. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 4 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες και ότι αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι μια δύσκολη κατάσταση.  Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και την πρόταση του κ. Kirgoz για επίσκεψη του Δημάρχου Μυτιλήνης στο Δικελί ώστε να δρομολογηθεί και από εκεί η υλοποίηση των προτάσεων.