Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου… για τα μόλις 2εκ. ευρώ από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, προτίθεται να καταθέσει εισήγηση στο σώμα για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 απόγευμα στο Μουσείο Ελαιουργίας, οδηγείται η δημοτική αρχή με αφορμή (και) την πρόσφατη ανακοίνωση της κατανομής των πόρων του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» προς ενίσχυση των 12 νεοσύστατων Δήμων που προέκυψαν έπειτα από χωροταξικές διασπάσεις.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, προτίθεται να καταθέσει εισήγηση στο σώμα για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η τελική κατανομή του ποσού των 19 εκ. ευρώ, που ως γνωστόν απέδωσε 2 εκ. ευρώ στον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Προτείνοντας να γραφεί στο ψήφισμα, αίτημα προς το Υπουργείο για επανεξέταση των κριτηρίων που αδικούν επί του παρόντος την κατανομή στο νεοσύστατο Δήμο της Λέσβου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου συναντήθηκε διαδοχικά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών από πριν κιόλας αναλάβει τα καθήκοντά του, καταθέτοντας και σχετικά υπομνήματα που δικαιολογούσαν επαρκώς την αναγκαιότητα γενναίας χρηματοδοτικής στήριξης του ξεκινήματος ενός εκ των μεγαλύτερων Δήμων σε έκταση της χώρας.