Το Σαββάτο 28/09 ξεκινά η καινούργια προσκοπική χρονιά στην Λέσβο


Το Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά η καινούργια προσκοπική χρονιά

Πολλοί είναι οι γονείς που με τη νέα σχολική χρονιά αναζητούν να απασχολήσουν εξωσχολικά με κάτι εποικοδομητικό τα παιδιά τους. Ο Προσκοπισμός μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, συνδυάζει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, πετυχαίνει μια πολυδιάστατη ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο αποκτά ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις και αξίες.
Το παιδί μέσω του συστήματος μικρών ομάδων, το οποίο ο Προσκοπισμός εφαρμόζει για περισσότερο από έναν αιώνα, αναλαμβάνει ρόλους, αναπτύσσει το αίσθημα της συμμετοχής και της υπευθυνότητας, ενώ περνάει από την παθητική στάση σε έναν πιο ενεργητικό ρόλο.

Δημιουργεί παρέες, κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να μοιράζεται, να φροντίζει τον εαυτό του και την ομάδα. Μαθαίνει να στηρίζεται στις δυνατότητές του, ενώ επιδιώκει συνεχή προσωπική και ομαδική βελτίωση. Αναπτύσσει το αίσθημα της ευγένειας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της δικαιοσύνης, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Μέσα από το παιχνίδι με σκοπό και το σύστημα διαπαιδαγώγησης του Προσκοπισμού, όπου εφαρμόζεται η μάθηση στην πράξη, δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες συνθήκες ώστε το παιδί να σκεφτεί, να στηριχτεί στις δυνατότητές του και να αυτό βελτιωθεί μέσα από την προσπάθειά του.
Όλα αυτά μέσα από τη φύση, τις εκδρομές και το παιχνίδι.

Η Προσκοπική παρέα θα ξαναλειτουργήσει επίσημα από το Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με σωστά εκπαιδευμένους εθελοντές  ενήλικες βαθμοφόρους

Στη Μυτιλήνη λειτουργεί
- κάθε Κυριακή το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης στο Κιόσκι (δίπλα από το γήπεδο της γενικής γραμματείας Αιγαίου). Το 2ο Σύστημα θα επαναλειτουργήσει από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

- κάθε Σαββάτο το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό (στο ύψος του γηπέδου απέναντι από τη μαρίνα). Το 3ο Σύστημα θα επαναλειτουργήσει από το Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου. 

Πληροφορίες για τα προσκοπικά συστήματα της Μυτιλήνη στο τηλέφωνο 6932 408758

Στο Μόλυβο λειτουργεί κάθε Σαββάτο το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας (στην πλατεία Λευκονίκου), Το 5ο Σύστημα θα επαναλειτουργήσει από το Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου. 

Πληροφορίες για το προσκοπικό σύστημα του Μολύβου στο τηλέφωνο 6946 671450 .

Επίσης φέτος γίνονται προσπάθειες για την επαναλειτουργία του 4ου Συστήματος Προσκόπων Καλλονής