Σώζοντας ανθρώπους με απινιδωτές στο Ακρασι


Την  Κυριακή 28/07/2019 το απόγευμα στο Ακρασι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο εκμάθησης πρώτων βοηθειών και η χρήση φορητού απινιδωτη.

( Σεμινάριο εκπαίδευσης BLS (μη πιστοποιημένο) Σώζοντας ανθρώπους με απινιδωτές,  Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις τεχνικές άμεσης δράσης σε περίπτωση ανάγκης (όπως ΚΑΡ.Π.Α. σε άτομο που δεν αναπνέει, αντιμετώπιση πνιγμονής και πνιγμού κ.α.), καθώς και να θέσουν ερωτήσεις στους εκπαιδευτές. Να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Μυτιλήνης και τον συγχωριανό μας Κώστα Ασπρολούπο, που συνέβαλε στη διοργάνωση του σεμιναρίου, για την υπομονή και τη διάθεση που είχαν να περιγράψουν με λεπτομέρεια τις τεχνικές διάσωσης και να λύσουν όλες τις απορίες των συγχωιανων μας.  Ευχόμαστε να συνεχίσουν οι νεότεροι την προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού στις πρώτες βοήθειες ,,,,,

Βιντεο 6ο
Βιντεο 7ο
Βιντεο 8ο
Βιντεο 9ο
Βιντεο 10ο

το υπόλοιπο πολιτιστικό πρόγραμμα 

Ημερα Πέμπτη 1/8/19,  6.30 μμ πλατεία χωριού: Ζωγραφική για όλους


Ημερα Παρασκευή 02/8/19

Α) πρωι: Εκδρομη στον Προφητη Ηλια στον Πριονα

Β) απογευμα 8 μμ. Πολιτιστικο κεντρο Ακρασιου ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΛΗΣ:    Ομιλία του Μαξη Αξιωτη (ερευνητής, συγγραφέας, ζωγράφος, και γιατρός): Γνωριζοντας το Ακρασι και την γυρω του περιοχη    

Ημερα Σαββατο 03/8/19 7.00 μμ πλατεια χωριου: Επιδειξη ταλεντων, χορευτικά

Ημέρα Κυριακή 04/8/19 απογευμα 7.00 πλατεια χωριου:  Masterchef Junior

Ημερα Πέμπτη 8/8/19,  7.00 μμ πλατεια χωριου:

Κυνηγι θησαυρού

Ημερα Παρασκευη 9/8/19 απογευμα 8.30 μμ πλατεια χωριου:

Βραδυα ΚΑΡΑΟΚΕ για νεους και όχι μονο.
  
Ημέρα Σαββατο 10/8/19 πλατεια χωριου 8.30 μμ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ

9. Ημέρα Κυριακή 11/8/19 πρωι 11,30 πμ  πλατεια χωριου:

     α) Πρωί 11.00 πμ. Διαγωνισμος επιτραπεζιων παιχνιδιων σκακι , πινοκ, ταβλι.

    β) απογευμα: Πεζοπορια Ακράσι – Αγιάσος: Προσκυνημα στην Παναγιά της Αγιάσου

10. Ημέρα Δευτερα 12/8/19 βραδυ στην παραλια ΔΡΩΤΑΣ:

ΠΑΡΤΥ κατω από το φεγγαρι στην ΔΡΩΤΑ

Τα ΔΣ των  Συλλογων                

Λιγα λογια για το χωριο μας

Το  ΑΚΡΑΣΙ είναι ένα μικρό ορεινό χωριό της πρώην επαρχίας Πλωμαρίου με τους λιγοστούς κατοίκους του το χειμώνα. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σφύζει από ζωή (πάνω από 300 άτομα), λόγω του ότι έρχονται πολλοί συγχωριανοί μας τόσο από την Αθήνα και την Μυτιλήνη για να παραθερίσουν στο χωριό μας όσο και από το εξωτερικό (Αυστραλία, αμερική Αφρική, κλπ). Οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι του χωριού μας ο Απανταχού Ακρασιωτών «ο Πλάτανος» με έδρα την Αθήνα και ο δικός μας «ΑΚΡΑΣΙΩΝ» με έδρα την Μυτιλήνη προσπαθούν:
Να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας μέσα από πολλές εκδηλώσεις (π.χ. γιορτή τραχανά) και την αναβίωση εθίμων όπως του Κλείδωνα και τα Κάψαλα.

Να την μεταδώσουν και στην νέα γενιά μέσα από πολλές άλλες εκδηλώσεις (διαγωνισμοί παραδοσιακών χορών, κλπ)

Να φέρει πίσω πολλούς Ακρασιώτες (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) οι οποίοι για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έρχονται στην γενέτειρα γή που τους έθρεψε και τους μεγάλωσε, όπως επίσης και τους απογόνους τους.

Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε και την δική σας αρωγή με το να συμμετέχετε στις όποιες εκδηλώσεις μας (στις οποίες θα σας προσκαλούμε με δελτίο τύπου) και να μεταδίδεται τις εκδηλώσεις μας ούτος ώστε να μαθαίνεται και στους υπόλοιπους Λέσβιους και Ελληνες το ορεινό και μικρό χωριό μας και οι όποιες εκδηλώσεις του (είναι αυτό που λένε Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και εμείς λέμεΛέσβος δεν είναι μόνο η Μυτιλήνη).


Τα ΔΣ των  Συλλογων