"Χάλασε" η συνεργασία Μουτζούρη - Χριστόφα


Σε πολύ δύσκολη πολιτική θέση έχει περιέλθει ο νέος περιφερειάρχης , Κ. Μουτζούρης και όλος ο σχεδιασμός του κινδυνεύει με κατάρρευση. 

Συγκεκριμένα το πρόβλημα ξεκίνησε με τον παραγκωνισμό του Π. Βρουλή από τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη και τη καραμπόλα με τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη που τελικά προσφέρθηκε στον Π. Βρουλή. Η καραμπόλα αυτή κόβει θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη από τον Συνδυασμό Χριστόφα, ο οποίος αντιδρά και δε δέχεται αυτή την ώρα να συνεργαστεί στα πλαίσια της νέας περιφερειακής αρχής. 

Παράλληλα ο Νίκος Νύκτας αρνείται να λάβει θέση εντεταλμένου συμβούλου προκειμένου να ελευθερωθεί μια θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη και να δοθεί στον συνδυασμό Χριστόφα, καθώς στον συνδυασμό Χριστόφα για θέση θεματικού αντιπεριφέρειαρχή πιέζει έντονα ο Στέλιος Καμπούρης. Στη Χίο βρίσκεται η σύζυγος του Κ. Μουτζούρη που από την προεκλογική περίοδο έχει συνεχή πολιτική ανάμειξη στα πράγματα. Ωστόσο η παρουσία της στη Χίο χειροτέρεψε την κατάσταση και είχε σοβαρό φραστικό επεισόδιο με τον Π. Βρουλή, ο οποίος είναι σφόδρα ενοχλημένος και δυσαρεστημένος με τον Κ. Μουτζούρη. 

Υπό αυτό το κλίμα ο Κ. Μουτζούρης αναμένεται στη Χίο τη Δευτέρα, με τις πληροφορίες της ChiosPress να αναφέρουν ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τους εκλεγμένους συμβούλους του συνδυασμού της Χρ. Καλογήρου. Ο Συνδυασμός Καλογήρου είναι ανοικτός να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Κ. Μουτζούρη μόνο στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση σε επίπεδο συνδυασμού και όχι ατομικά σε Συμβούλους του. Εφόσον επέλθει συμφωνία με τον Συνδυασμό Καλογήρου ο Κ. Μουτζούρης δεν έχει ανάγκη ούτε τον Γ. Σπιλάνη ούτε τον Π. Χριστόφα.

Πηγή: Chiospress