Απεβίωσε ο Θράσος Καλογρίδης


Έφυγε χθες από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο από τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 64 ετών ο Θράσος Καλογρίδης.
Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου στο οποίο και υπήρξε και Πρόεδρος διαδεχόμενος τον Παναγή Μαθιέλλη. Από τη θέση αυτή πέραν των άλλων συνέβαλε ουσιαστικά σε θέματα προσέγγισης των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας ενώ διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου. Ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.
Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών και Πρόεδρος της υπο εκκαθάριση σήμερα Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου, θέση για την οποία ενεπλάκη σε σειρά δικαστικών διαδικασιών οι οποίες και συνεχίζονται.
Η κηδεία του Θράσου Καλογρίδη θα γίνει στη Μυτιλήνη σε χρόνο που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Πηγή: stonisi.gr

"Έφυγε" με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής
Πέθανε ο Θράσος Καλογρίδης

Το παρακάτω κείμενο είναι του αδερφού του Στρατή, τον οποίο συλλυπούμαστε, όπως και την οικογένεια του εκλιπόντα, πολυσχιδή και υπερδραστήριου φίλου και συνεργάτη μας, ο οποίος "έφυγε¨σε ηλικία 64 ετών μετά από εξάμηνο αγώνα με την επάρατη νόσο. Μέχρι τέλους, να προτείνει, να βοηθά...Προσπαθήσαμε και για λίγο δεν το καταφέραμε, το 2016 να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο συνέδριο για τη Λέσβο και την αντιστροφή της εικόνας που είχαν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και κατ΄επέκταση οι ξένοι για το νησί μας, λόγω προσφυγικού. Μια μεγάλη και ιδιαιτέρως σημαντική προσπάθεια, που θα γινόταν μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τη στήριξη της Περιφέρειας και του δήμου, στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο οποίο είχε κλεισθεί ημερομηνία και με την χορηγία επικοινωνίας και συνδιοργανωτή το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων...   
------------------------------------------------------------------------------------------------

Έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μου αδελφός. Για έξη μήνες έδινε μια απίστευτη μάχη με τον καρκίνο. Δεν το έβαλε ούτε για μια στιγμή κάτω. Κουφάλα χάρε θα σε νικήσω...έλεγε και χαμογελούσε μέχρι το τέλος. Ήταν όμως μια μάχη τόσο άνιση, τόσο άδικη που στο τέλος τον νίκησε. Υπήρξε ο άνθρωπος που αγάπησε τον τόπο του, την Λεσβιακή γη, όσο κανείς άλλος. Προώθησε την Ελληνοτουρκική φιλία και την συνύπαρξη των λαών στο Αιγαίο με απαράμιλλο πάθος και δημιουργική αγωνιστικότητα, που την συναντάς μόνο σε άτομα που ξέρουν να στοχοθετούν και να κατακτούν. Ήξερε μόνο να δίνει και να μην κρατά σχεδόν τίποτα για τον εαυτό του. Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Συνεταιριστικής τράπεζας καθώς και του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

Αδελφέ μου, αφήνεις παρακαταθήκη σε όλους μας, τις αξίες που υπηρέτησες, την τιμιότητα και την ανιδιοτέλεια, χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη σου την ζωή.
Η αγαπημένη σου οικογένεια, οι συγγενείς σου και οι φίλοι σου θα σε αποχαιρετήσουν στο μεγάλο σου ταξίδι, εκεί που θα πας να συναντήσεις πολύ αγαπημένα σου πρόσωπα, με βαριά συναισθήματα και οδύνη στην γενέτειρά σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, αυτό της Λεσβιακής γης που τόσο λάτρεψες…

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ