Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο ταφόπλακα για τις κοινότητες- Η αντίδραση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου


Χωρίς αλλαγή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών, καταργώντας τα ευεργετήματα του νόμου Κλεισθένη, πριν αυτά υλοποιηθούν και δοκιμαστούν, παρά τις αντιδράσεις κοινοτήτων απ όλη την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου δηλώνει ότι δε θα σταματήσει τον αγώνα :

Παρά τις προσπάθειες του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου,  η αφαίρεση των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων των Κοινοτήτων,  δεν απετράπη.

Τι και αν στις συναντήσεις με τους τοπικούς βουλευτές υπήρξε σύμπνοια απόψεων;

Τι και αν,  αρκετοί βουλευτές απο άλλες περιοχές της χώρας,  χρησιμοποίησαν τα επιχειρήματα του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου,  απο το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής;

Τι και  αν ακόμη ο ίδιος ο Πρόεδρος της αρμοδιας , για το θέμα,  Επιτροπής της Βουλής αναγνώρισε το Δίκαιο του αιτήματος μας;

Η απερχόμενη Διοίκηση της ΚΕΔΕ των κ.κ Πατούλη και Κοιμήση, επέβαλε πλήρως την άποψη της στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και παρ' ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης τάχθηκε κατά των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, αυτό έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. 

Για μας, που απο το 2011 προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά τα ιδεώδη του Κοινοτισμού,  ο αγώνας δεν σταματά. 

Με οτι όπλα μας δίνει ο νόμος,  θα αντιταχθούμε στην προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού και σε συνεργασία με άλλες περιοχές της χώρας,  θα διεκδικήσουμε αυτά που δικαίως μας ανήκουν.