Συλλήψεις μεταναστών σε λιμάνι και αεροδρόμιο Μυτιλήνης


Συλλήψεις μεταναστών

Σύλληψη ατόμου στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για το αδίκημα της πλαστογραφίας

Συνελήφθη, την Παρασκευή (09-08-2019) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 22χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια ελέγχου, δελτίο ταυτότητας γαλλικών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστό.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.

εντός του λιμένα Μυτιλήνης

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα Μυτιλήνης, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Χίο,τις Οινούσσες, τα Ψαρά και τον Πειραιά, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.