Καταγγελία από τον Σύλλογο «ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ» για τα φαινόμενα ηχορύπανσης στην περιοχή των Λαδάδικων


Για τα φαινόμενα ηχορύπανσης - Να λειτουργήσουν οι νόμοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς αλλά είναι τραγική για κατοίκους και επισκέπτες που διαμένουν σε επιχειρήσεις ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων στην περιοχή, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάσημα στις γειτονιές μας από την χωρίς προηγούμενο ηχορύπανση που προκαλούν κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην περιοχή των Λαδάδικων και όχι μόνο.

Καταστήματα με άδειες λειτουργίας καφέ μπαρ μετατρέπονται μεταμεσονύκτια σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, με μουσική σε πολύ υψηλά ντεσιμπέλ. Μάλιστα στα πλαίσια ενός ιδιότυπου μεταξύ τους ανταγωνισμού, θεωρούν ότι θα προσελκύσουν πελάτες παίζοντας μουσική σε ένταση το δυνατόν υψηλότερη!

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη της λειτουργίας των συγκεκριμένων αυτών μαγαζιών. Αντιλαμβανόμαστε τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την τοπική οικονομία. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ζωής μας, σε βάρος της καθημερινότητας μας. Αυτό δε μπορεί να γίνει καθ’ υπέρβαση των όσων ο νόμος ορίζει. Από το τι επιτρέπει η άδεια λειτουργίας του κάθε μαγαζιού μέχρι τα όσα οι νόμοι επιβάλλουν στη λειτουργία τους.

Θέλουμε να συμβιώσουμε μαζί τους. Το ερώτημα πλέον είναι αν θέλουν οι επιχειρήσεις αυτές να συμβιώσουν μαζί μας.

Για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε μετατραπήκαμε σε χωματερές αυτών των μαγαζιών. Τα σκουπίδια τους στις πόρτες μας. α αυτοκίνητα και τα δίκυκλα των πελατών τους στις πόρτες μας. Ο δημόσιος μας χώρος, χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και μάλιστα παράνομα και χωρίς καμία κοινωνική ανταποδοτικότητα. Τουλάχιστον ας μην… συνδιασκεδάζουμε κιόλας με τους πελάτες τους ως τα χαράματα!

Η υποβάθμιση της ζωής μας και της περιουσίας μας στο όνομα των όποιων κερδών δεν μπορεί να συνεχισθεί. Η Κουλμπάρα και το Κιόσκι δεν θα επιτρέψουμε να ερημοποιηθούν όπως έγινε με άλλες γειτονιές του ιστορικού κάντρου της πόλης.

Καλούμε την Αστυνομία και τις άλλες συναρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους.
Καλούμε τις Εισαγγελικές αρχές της Μυτιλήνης να ελέγξουν την εφαρμογή των νόμων.

Σύλλογος κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»