Χ. Αθανασίου: «Η Λέσβος έχει να μας αποκαλύψει πολλά ακόμα από τον πλούτο που φυλάσσει στα σπλάχνα της¨»


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση της έκδοσης: «Ενάλια Λέσβος: Το αρχαίο λιμενικό δίκτυο», που διοργάνωσε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως κορυφαία έκφραση σεβασμού και αναγνώρισης του μεγαλείου της, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της διάσωσής της. «Σε αυτούς τους στόχους οφείλουμε να εστιάσουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τον πλούτο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, σ’ αυτή τη γωνιά του Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Στη συνέχεια, συνεχάρη τους ερευνητές, αρχαιολόγους συγγραφείς της παρουσιαζόμενης έκδοσης, Θεοτόκη Θεοδούλου και Γιάννη Κουρτζέλλη, καθώς και όλους τους άλλους ερευνητές και συντελεστές της, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου που την χρηματοδότησε, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Κλείνοντας, ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση, προϊόν μακροχρόνιας επιστημονικής μελέτης και έρευνας, στις σελίδες της οποίας ξεδιπλώνεται μια ιδιαίτερη πλευρά του πολιτισμού μας, λιγότερο γνωστή αλλά άκρως ενδιαφέρουσα. Αναμένω από τους ερευνητές και συντελεστές της να μας εμπλουτίσουν και με νεώτερες δημοσιεύσεις και εκδόσεις, δεδομένου ότι η Λέσβος έχει να μας αποκαλύψει πολλά ακόμα από τον πλούτο που φυλάσσει στα σπλάχνα της» .