Στον Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα σκουπίδια εν μέσω Αυγούστου στο ιστορικό κέντρο Μυτιλήνης


Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμα φορά να επανέλθουμε στην πλημμελή από κάθε άποψη και επιβαρυντική για την υγεία των περιοίκων διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου και κάθε άλλον αρμόδιο για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον εμπαιγμό των κατοίκων των γειτονιών μας από κάθε υπεύθυνο ο οποίος ανακοινώνει μέτρα για την συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων επιχειρηματιών που εναποτίθενται σε κάδους μέσα στα σπίτια μας και τα οποία ουδέποτε τηρούνται.

Για μια ακόμα φορά η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων επιχειρήσεων από την οδό Κομνηνάκη και τα Λαδάδικα που η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λέσβου έχει δημιουργήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ ανάμεσα σε σπίτια στη συμβολή των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου και στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου επί της οδού Κομνηνάκη, είναι τραγική.

Επιχειρηματίες που κατά τα άλλα κόπτονται για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης η οποία όμως αρχίζει και τελειώνει στα όρια των μαγαζιών τους και των ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΗΛΕΙΜΕΝΩΝ ΔΗΜΌΣΙΩΝ ΧΏΡΩΝ μεταφέρουν και εναποθέτουν στους χώρους, τις περισσότερες φορές εκτός κάδων αν και οι κάδοι είναι άδειοι, μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας αλλά κυρίως προϊόντων διαχείρισης των καταστημάτων τους (αποφάγια, χρησιμοποιημένα λάδια κλπ).

Από την άλλη μεριά οι υποσχέσεις συχνής αποκομιδής, έως ότου υπάρξει μελέτη και νέο σύστημα αποκομιδής στην περιοχή, αποδεικνύονται μεγαλόστομες διακηρύξεις και τηρούνται για λίγες μέρες. Και για λόγους που κανείς δεν ξέρει εγκαταλείπονται.

Καλούμαι την Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης καθώς και τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου να ελέγξουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και την επικινδυνότητα της για τη δημόσια υγεία. Να προστατεύσουν τη ζωή και την ασφάλεια εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής. Ακ΄’ομα μκαι την προσβασιμότητα τους στα σπίτια τους αφού μερικές φορές ο όγκος των συγκεντρωμένων απορριμμάτων είναι τέτοιος που κλείνει το δρόμο!

Τη Δευτέρα το πρωί ο Σύλλογος κατοίκων των Συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι  Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι» θα καταθέσει σχετική αναφορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Ζητώντας να διερευνηθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τους αρμόδιους υπαλλήλους και τους υπεύθυνους πολιτικούς προϊσταμένους της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου ή όποιου άλλου υπεύθυνου.


Λεζάντα φωτογραφίας

Τεράστιος όγκος απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου το απόβραδο της Παρασκευής 8 Αυγούστου, εν μέσω τουριστικής περιόδου, στο δρόμο που οδηγεί στο κάστρο και σε πολλές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων ακόμα και σε γνωστό ξενοδοχείο. Είχε αποκλειστεί ακόμα και η είσοδος στην οδό Σαρανταπόρου αυτοκινήτων αλλά και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση ανάγκης.