Τριήμερες εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών "Το Δελφίνι"


Από τον Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών "Το Δελφίνι" σας επισυνάπτουμε και σας προσκαλούμε στο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων 21-22 και 23 Αυγούστου 2019

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 στις 20.30 στο θερινό αμφιθέατρο της Σκάλας Λουτρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» με θέμα:

 «Η μάνα στο Ελληνικό τραγούδι».
Η εκδήλωση πραγματοποιείτε με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στις 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και εν συνεχεία θα γίνει η περιφορά της εικόνας μέχρι το "Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922". Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σχετικό αφιέρωμα στον Asa Jennings, στον άνθρωπο που έσωσε 350.000 ψυχές κατά την διάρκεια της καταστροφής της Σμύρνης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα μοιραστεί ο παραδοσιακός μικρασιάτικος καβουρμάς μαγειρεμένος από τις νοικοκυρές του χωριού μαζί με ένα ποτηράκι κρασί.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.