«Βεντετισμούς» στην παράταξη του Μουτζούρη καταγγέλλει ο Χριστοφας- «Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το μόρφωμα»


Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα, επικεφαλής συνδυασμoύ «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαιο»

Ένα πολύ σημαντικό μέρος της ατζέντας μας, κατά την προεκλογική μας εκστρατεία, αφορούσε τις συνεργασίες, τόσο εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα προς όφελος των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των κατοίκων τους.

Την προσέγγιση αυτή σημειώσαμε σε σχετικές μας ανακοινώσεις και μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δηλώσαμε με κάθε σαφήνεια πως επιθυμούμε, η παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι εποικοδομητική, χρήσιμη για τον τόπο και να παράγει έργο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τις εκλογές, πραγματοποιήσαμε συναντήσεις και συζητήσεις με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, αλλά και με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Σπιλάνη και εξετάσαμε εκτενώς το ενδεχόμενο συνεργασίας των τριών πλευρών με χρονικό ορίζοντα την επόμενη τετραετία 2019 - 2023.

Φυσικά θέσαμε ένα προγραμματικό πλαίσιο για αυτή την συνεργασία και προτάσεις μας για την κατανομή ρόλων μεταξύ των συνεργαζόμενων παρατάξεων.

Το τελευταίο διάστημα, με λύπη διαπιστώσαμε την πλήρη αφερεγγυότητα στον λόγο του κ. Περιφερειάρχη. Πέρα από το γεγονός, ότι μέσω διαρροών και συνεντεύξεών του στον Τύπο λαμβάναμε γνώση των εξελίξεων για τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Αρχής, είδαμε με έκπληξη την αρχική του πρόταση, σχετικά με τη συνεργασία μας, να αλλάζει μέσα σε δύο μόλις ημέρες!

Η συνεργασία, ωστόσο, προϋποθέτει αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία στις πρώτες κιόλας ημέρες φαίνεται πως δεν μπορεί να υπάρξει. Οι διακηρύξεις για «διαπαραταξιακή» Περιφερειακή Αρχή, παραμένουν… διακηρύξεις, όταν αυτό που σχηματίζεται είναι ένα μόρφωμα, που εξυπηρετεί επικοινωνιακά συμφέροντα μόνο. Ένα μόρφωμα, που σχηματίζεται με ατυχείς χειρισμούς, με διαπραγματεύσεις μέσω του Τύπου, με πρόχειρες λύσεις σε προβλήματα, που δεν εξυπηρετούν τίποτα περισσότερο από «βεντετισμούς».

Αυτό είναι ένα μοντέλο, που δεν μας ταιριάζει και δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε αυτό. Είναι ένα μοντέλο, το οποίο είχαμε «καταγγείλει» προεκλογικά και προτείναμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Παραμένουμε, λοιπόν, στην αντιπολίτευση, άλλα όχι αδρανείς.

Προχωράμε σε οργανωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της παράταξής μας, δίνουμε λόγο και ρόλο στους ανθρώπους, που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό μας (ακόμη κι αν δεν εκλέχθηκαν). Την ίδια στιγμή παραμένουμε ενεργοί, μέλη της κοινωνίας των πολιτών απ’ όπου έτσι κι αλλιώς προέρχεται ο συνδυασμός μας, ακούμε τους συμπολίτες μας, μεταφέρουμε τη φωνή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα όργανα της Περιφέρειας.

Θα συμμετέχουμε δυναμικά σε όλες τις διαδικασίες αποφάσεων, ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο και την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Δεσμευόμαστε, για προτάσεις και παρεμβάσεις που θα εξυπηρετούν τους πολλούς, τους κατοίκους των νησιών μας, και όχι τους λίγους που συνθέτουν το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας δεν περιορίζεται στο χρονικό διάστημα των εκλογών. Ο συνδυασμός «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» θα συμμετέχει σ’ αυτόν με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με πολίτες και φορείς, χωρίς εκπτώσεις.

Στον κ. Περιφερειάρχη ευχόμαστε απλά «καλή τύχη»…