Τα συλλυπητήρια Καλογήρου, Αθανασίου, Μουτζούρη στον λαό της Λήμνου για την εκδημία του Μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεου


Συλλυπητήριες ανακοινώσεις:

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, για τη εκδημία του Μητροπολίτη Λήμνου γέροντα Ιερόθεου εξέφρασε τη θλίψη της, λέγοντας:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στο λαό της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερόθεου.

Από το 1988 υπηρέτησε τα ακριτικά  νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με αφοσίωση, επιτελώντας σημαντικό ποιμαντικό έργο.

Η ψυχή του ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                       
Η έξοδος του Μητροπολίτου Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου Ιερόθεου στερεί την Μητρόπολη του, το Βόρειο Αιγαίο και την Ελλάδα από έναν αγαπητό και άξιο Ποιμενάρχη, ο οποίος διακόνησε λίαν επιτυχώς επί πολλά έτη  αξίως και με αφοσίωση.

Το ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ συμμετέχει στο βαθύτατο πένθος  και συλλυπείται θερμώς τους συγγενείς, τον κλήρο των δύο νήσων και όλο το ποίμνιο του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.                                                    

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου, για το θάνατο του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου

 «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερόθεου.
Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος στα τριανταένα χρόνια της ποιμαντικής διακονίας του, εργάστηκε ακούραστα για την τοπική εκκλησία, ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο. Έχοντας επιτελέσει στο ακέραιο τα αρχιερατικά του καθήκοντα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θρησκευτικής και κοινωνικής προσφοράς, ένα λαμπρό σημείο αναφοράς στην ιστορία του τόπου μας.
Η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος και όσοι δέχθηκαν τη φροντίδα και καθοδήγησή του πενθούν σήμερα για την απώλεια ενός πολύτιμου συμπαραστάτη και συμβούλου.
Εύχομαι γαλήνη και ανάπαυση στην ψυχή του».