Διακίνηση ναρκωτικών και άβατο στο Πάρκο Χατζηδήμου


Σε άβατο έχει μετατραπεί το Πάρκο Χατζηδήμου στην καρδιά της προκυμαίας, πίσω από τον παραλιακό δρόμο. 

Μπορεί η περιοχή συνολικά στα Λαδάδικα να αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια, δεκάδες επιχειρήσεις να λειτουργούν πλέον και η διασκέδαση να έχει «μεταφερθεί» εκεί, ωστόσο το Πάρκο Χατζηδήμου εξακολουθεί να «λειτουργεί» με τους δικούς του κανόνες. 

Όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι και περαστικοί, καθημερινά σχεδόν στο σημείο γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και η εικόνα που αντικρίζει κανείς,  κυρίως τις βραδινές ώρες,  είναι νεαρής ηλικίας άτομα  ως επί το πλείστον,  να βρίσκονται υπό την επήρεια των ναρκωτικών, «χαμένοι» μέσα στο δρόμο. Εικόνες που μέχρι πριν λίγα χρόνια βλέπαμε μόνο σε ταινίες ή στην Ομόνοια, έχουν πλέον γίνει καθημερινό φαινόμενο  στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη, λόγω των πολλών μεταναστών. Μετανάστες, κυρίως Πακιστανοί, που μαζί με τους ντόπιους,  κάνουν εμπόριο και μαστουρώνουν μπροστά σε δεκάδες κόσμου που περνά από το σημείο, αδιαφορώντας και έχοντας «χτίσει» τους δικούς τους νόμους. 

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω της χρήσης και της κατάστασης τους, δημιουργούν προβλήματα, επιτιθέμενοι σε πελάτες που εκείνη την ώρα διασκεδάζουν στα μπαρ της περιοχής.  Όλα αυτά την ώρα που η αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει το σημείο καθώς παρά τις εκκλήσεις κατοίκων και επιχειρηματιών, κάνει τα στραβά μάτια, αρκούμενη στο να κόβει κλήσεις για κράνος και για παράνομη στάθμευση. 

Το πιο επικίνδυνο στην όλη ιστορία, είναι πως όλοι αυτοί που κάνουν χρήση και διακίνηση στο σημείο, αναζητούν νέους «πελάτες» και προσπαθούν να προσελκύσουν πιτσιρικάδες που διασκεδάζουν στα γύρω μαγαζιά, ηλικία που μπορεί εύκολα να πειστεί για να δοκιμάσει και να πέσει στην παγίδα των ναρκωτικών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες και από τον τοπικό σύλλογο της περιοχής  «Κιρκινέτσι» τελευταία να αναβαθμιστεί η περιοχή και το Πάρκο Χατζηδήμου, ωστόσο δεν υπάρχει ανταπόκριση, με τον Δήμο απλά να έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια, αφήνοντας στην τύχη του το χώρο και δίνοντας το δικαίωμα να το μετατρέψουν κάποιοι σε γκέτο και άβατο.