Στα 56 της φοιτήτρια από την Μυτιλήνη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Η 56χρονη Μηλίτσα Αραπέλλη με καταγωγή από τη Μόρια Λέσβου, έκανε πραγματικότητα το όνειρά της και παράλληλα δίνει σε όλους εμάς ένα μάθημα ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Η Μηλίτσα Αραπέλλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1963 και δυστυχώς δεν πρόλαβε να τελειώσει το Λύκειο. Σε ηλικία 20 ετών παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Απέκτησε δύο αγόρια και όλα αυτά τα χρόνια όλη της η προσπάθεια ήταν η σωστή ανατροφή και οι σπουδές των παιδιών της. Και πράγματι τα κατάφερε: Ο Ιγνάτιος Νικολάου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Θοδωρής Νικολάου στο Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στην Καβάλα.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο βασικός της στόχος – οι σπουδές των παιδιών της – έβαλε πλώρη για τον επόμενο στόχο. Να πάρει απολυτήριο Λυκείου και να κάνει πράξη το όνειρό της… να σπουδάσει αυτό που εδώ και χρόνια της άρεσε…

Τα τελευταία χρόνια η Μηλίτσα Αραπέλλη εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Η γνωριμία της έστω και λόγω εργασίας με το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενίσχυσαν το όνειρό της.

Ξεκίνησε να φοιτά στο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης έχοντας ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της καθώς έπρεπε να συνδυάσει εργασία, σπίτι, σχολείο, διάβασμα.

Είχε όμως 3 δυνατούς συμπαραστάτες. Τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της. Οι γιοί της ανέλαβαν να της κάνουν φροντιστήριο! Και αποδείχτηκαν οι καλύτεροι φροντιστές καθώς εκτός από γνώση μετέδιδαν στην μητέρα τους και την απεριόριστη αγάπη.

Όλη η χρονιά κύλησε με καθημερινό αγώνα και ήρθε η στιγμή της δικαίωσης.

Η μαμά Μηλίτσα στα 56 της έγινε φοιτήτρια! Και όχι απλά πέτυχε στις εξετάσεις άλλα πέρασε στην πρώτη της επιλογή: στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Διοίκησης.

Είναι η σχολή που επέλεξε μόνη της και ήταν από την αρχή ο στόχος της.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σκόρπισε δάκρυα συγκίνησης σε όλη την οικογένεια. Μπορεί όλη η οικογένεια να μένει Μυτιλήνη αλλά όλοι έχουν πεισμώσει και θα βοηθήσουν την Μηλίτσα Αραπέλλη να πάρει το πτυχίο της.

Ο γιος της Ιγνάτιος Νικολάου μίλησε βαθιά συγκινημένος στο Lesvosnews.net: "Εγω και ο αδελφός μου είμαστε περήφανοι που κατάφερε αυτή την επιτυχία, μείναμε έκπληκτοι, και θα σταθούμε διπλά της σε ο,τι χρειαστεί!! Μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος της ήταν πολυσύνθετος (εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος) όποτε είχε και ελάχιστο χρόνο για διάβασμα!!".

Πηγή lesvosnews.net