Ξενοδοχείο 5 αστέρων έως το καλοκαίρι του 2020 στο Πλωμάρι από τον Περικλή Χαλαμανδάρη


Συνάντηση με τον επιχειρηματία Περικλή Χαλαμανδάρη, που θέλει να επενδύσει σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στο Πλωμάρι της Λέσβου, είχε χθες ο υπουργός Τουρισμού κ.Χάρης Θεοχάρης.

Η επένδυση θα ολοκληρωθεί την σεζόν του 2020 και θα βοηθήσει στην τουριστική αναβάθμιση της Λέσβου, όπως ο ίδιος ο υπουργός αναφέρει. Τον κ.Χαλαμανδάρη συνόδευε ο σύμβουλος επενδύσεων Δημήτρης Ταλούμης (φωτογραφία).

Ο κ.Χαλαμανδάρης είναι ιδιοκτήτης του PORTO MYRINA PALACE, στη Λήμνο, το οποίο αγόρασε προ ετών.

Η οικογένεια Χαλαμανδάρη, που κατάγεται από τη Λήμνο (με μεγάλη κοινωνική συνεισφορά στο νησί), έχει μεγαλουργήσει επιχειρηματικά κυρίως στη Νότια Αφρική με σειρά εστιατορίων ταχείας εστίασης, αλλά και σε άλλες χώρες.



Ο Παναγιώτης Χαλαμανδάρης, μαζί με τα τρία αδέλφια του, έχουν δημιουργήσει στη Νότια Αφρική μια τεράστια βιομηχανία εστιατορίων ταχείας εστίασης, τη Famous Brands, που αποτελείται από 2.100 καταστήματα, από τα οποία αρκετά βρίσκονται στη Νότια Αφρική, άλλα σε άλλες χώρες της Αφρικής και ορισμένα στην Αγγλία.

Πριν από κάποια χρόνια είχε σκοπό να επενδύσει σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο που κατασκευάζει πολυτελείς κατοικίες στη βορειοανατολική Αττική, ενώ είχε αγοράσει μεγάλο μερίδιο ξενοδοχειακού  συγκροτήματος στη Λήμνο, και βρισκόταν σε αναζήτηση επενδύσεων για την εδραίωση των επιχειρήσεών του και στη χώρα μας, ωστόσο είχε απογοητευθεί από την ελληνική γραφειοκρατία.

Στο παρελθόν είχε χάσει κάποια δισεκατομμύρια δραχμές από αυτές τις προσπάθειες επενδύσεων και δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει ξανά, παρότι επιθυμούσε την επιστροφή των παιδιών του (δύο κόρες και ένας γιος) στην Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές του και να επισκεφθεί την αγαπημένη του Λήμνο.