49.043 τεμάχια σχολικών ειδών σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της Λέσβου


Από την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι:

Από χθες Δευτέρα 26/8/2019 έως και την Παρασκευή 30/8/2019, ξεκινησε η  δωρεάν διανομή σχολικών ειδών σε οικογένειες δικαιούχους του ΤΕΒΑ, οι οποίες έχουν παιδιά που φοιτούν σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Η διανομή για όλη την Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό σημείο της ΕΨΥΠΑΛ, από ώρα 8.30-12.30 στις ημερομηνίες που αναφέρουμε. Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ για την παραλαβή.

 Με την διανομή αυτή ολοκληρώνεται η συμβασιοποιημένη προμήθεια σχολικών ειδών   2016-2018, του ΤΕΒΑ1 – ΒΥΣ (βασικής υλικής συνδρομής), προϋπολογισμού 84.995 ευρώ. Το τελικό ποσό σύμβασης μετά από δημοπρασία ανέρχεται σε 38.928,24 ευρώ. Η παράδοση των σχολικών από τον ανάδοχο πραγματοποιήθηκε 30/6/2019

Οι συνολικοί δικαιούχοι - ωφελούμενοι της παρούσας διανομής  σε όλη την Λέσβο είναι 477 οικογένειες με ενεργές αιτήσεις - δηλαδή εισέπραξαν το ΚΕΑ κατά τον προηγούμενο μήνα - και  είναι γονείς 698 μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Θα διανεμηθούν 49.043 τεμάχια σχολικών ειδών. Αναλυτικά τα είδη: σχολικές τσάντες  και κασετίνες (για μαθητές δημοτικού), αριθμομηχανές, τετράδια 50 φ., κλασέρ, ντοσιέ, χάρακες, στυλό, ξύστρες, τετράδια σπιράλ, μαρκαδόροι, μολύβια, ξυλομπογιές, σελοτέϊπ, κόλλες, γομολάστιχες, διαφάνειες, διορθωτικά ρόλερ κ.λ.π

 «Αυτή η διανομή που επιτέλους πραγματοποιούμε, των σχολικών ειδών στα παιδιά των δικαιούχων του ΚΕΑ, στα πλαίσια του προγραμματισμού και της υλοποίησης  που κάναμε των ειδών της Βασιλικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, προσφέρει μια επιπλέον εισοδηματική ανακούφιση στους φτωχούς γονείς των παιδιών που είναι μαθητές.  Έτσι με τις δυνατότητες που παρείχαμε στα παιδιά στους Παιδικούς μας Σταθμούς, από το ΤΕΒΑ, αλλά και από όλες τις δομές μας για την φτώχια (Κοινωνικό φροντιστήριο, δωρεάν  ιατρο-οδοντο-φαρμακευτική περίθαλψη, εμβολιασμούς, κοινωνική ιματιοθήκη, ομάδες γονέων και εφήβων, ενημερωτικές δράσεις για ναρκωτικά, θέματα υγείας κ.λ.π), συνδυαστικά με την ικανοποίηση της διεκδίκησης μας- αιτήματος,  που είχαμε αιτηθεί τον Μάρτιο του 2019 στην τότε αρμόδια Υπουργό κα Φωτίου, για την πραγματοποίηση και στον τόπο μας των δωρεάν σχολικών γευμάτων, μπορούμε ως Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού να δηλώσουμε με το χέρι στη καρδιά: προσπαθήσαμε με κάθε μέσο,  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας,  και κάναμε  πράξη το νοιάξιμο και την αγάπη μας για τα παιδιά, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του τόπου μας. Αποχωρούμε σε λίγες μέρες από τον Δήμο,  έχοντας την συνείδηση μας καθαρή, αφού υπηρετήσαμε στο ακέραιο την πάγια πολιτική μας θέση:  «Υπερασπιστήκαμε  το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη.