Έτοιμος ο Στέφανος να ολοκληρώσει τον μεγαλύτερο άθλο του επί Ελληνικού Εδάφους- 4 Super Brevet μαζί


Ο Στέφανος κάνει 4 Super Brevet μαζί!

Έτοιμος είναι ο Στέφανος να ολοκληρώσει τον μεγαλύτερο άθλο του επί Ελληνικού Εδάφους. Ψάχνοντας για νέες προκλήσεις και έμπνευση, έχει προγραμματίσει να ολοκληρώσει σε ένα GiGa-Randonnee, έναν συνδυασμό 4 Brevet 600ων χιλιομέτρων το καθένα.

Πρώτος στόχος του καλύτερου ποδηλάτη διηπειρωτικών αποστάσεων στον κόσμο, στις 10/8/2019 το Super Randonee "4 Pindos Passes", μια περιπέτεια 613 χιλιομέτρων και 14.600 υψομετρικών που εκκινεί και τερματίζει Καλαμπάκα. Λέγεται 4 Passes γιατί διασχίζει 4 περάσματα της Πίνδου, την Κατάρα, τον Μπάρος, την Γκρόπα και τον Τύμπανος Αργιθέας. Είναι το δυσκολότερο Super Randonnée στην Ελλάδα και ένα από τα δυσκολότερα στην Ευρώπη.

Δεύτερος στόχος αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Steffen Streich είναι το Super Randonnée Sterea Ellada που έχει εκκίνηση και τερματισμό την Ιτέα. Η συνολική απόσταση είναι 601 χιλιόμετρα με θετικά υψομετρικά σχεδόν 12.800 μέτρα. Η διαδρομή κινείται στα βουνά των νομών Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Τρίτος προορισμός για τον ατρόμητο ποδηλάτη από τη Στύψη είναι το Super Randonnée Peloponnese Centrale, που έχει εκκίνηση και τερματισμό το όμορφο Ξυλόκαστρο. Η συνολική απόσταση είναι σχεδόν 612 χιλιόμετρα με θετικά υψομετρικά λίγο πάνω από 12.000 μέτρα. Διασχίζει σχεδόν όλους τους μεγάλους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, με πανέμορφα τοπία. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος ποδηλατώντας άγνωστες γωνιές της Πελοποννήσου.

Τέταρτος και τελευταίος προγραμματισμός για το ακούραστο-χαμογελαστό παιδί από τη Λέσβο, το Super Randonnée Greek Randonneurs 01 που έχει εκκίνηση και τερματισμό το Λουτράκι. Η συνολική απόσταση είναι σχεδόν 610 χιλιόμετρα με θετικά υψομετρικά λίγο πάνω από 10.000 μέτρα. Κάνει το γύρο του Κορινθιακού κόλπου με πέρασμα από το Ρίο-Αντίρριο.

Μ' αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται ένα τεράστιο ποδηλατικό ταξίδι σ' όλη την Ελλάδα σχεδόν μέσα από 4 Brevet, που φυσικά αποτελεί την καλύτερη προετοιμασία για το Στέφανο για τον επόμενο μεγάλο άθλο εκτός συνόρων, στο Μαρόκο, στις 5 Οκτωβρίου όπου ξεκινάει το MOROCCO BIKE-ADVENTURE έναν αγώνα κάτι λιγότερο από 3.000 χιλιόμετρα στα καυτά κλίματα της Αφρικανικής Ηπείρου.

Το πιο σημαντικό είναι οτι ο Στέφανος θα κάνει και τα 4 Super Randonnée Brevet συνεχόμενα με χρήση του ποδηλάτου ακόμα και στις ενδιάμεσες χιλιομετρικές αποστάσεις, συνθέτοντας ένα GiGa-Randonnee Brevet περίπου 3,350km και 55,000 θετικών υψομετρικών. Το ταξίδι του ξεκινά στις 9/6/2019 στις 06:00 το πρωί με την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά. Αν όλα πάνε καλά (όπως δηλώνει κι ο ίδιος - κάτι που ευχόμαστε κι εμείς μ' όλη μας τη ψυχή) θα είναι πίσω στο Καλλιμάρμαρο στις 19 Αυγούστου 2019.