Νεκρός 19χρονος από πτώση μπασκέτας στην Χίο- Στο αυτόφωρο ο δήμαρχος Μ. Βουρνους (Βίντεο)


Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19χρονος νεαρός που βρίσκονταν για διακοπές στη Χίο.

Η τραγωδία συνέβη όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.


Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Χίου, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.Από τις φωτογραφίες του politischios.gr και του alithia.gr,  φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, θαμμένη σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου. 


Ελεύθερος ο Μανώλης Βουρνούς

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πέρασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, στον οποίο αποδόθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας μετά το τραγικό περιστατικό της πτώσης μπασκέτας στη Δασκαλόπετρα που στοίχησε τη ζωή σε έναν 19χρονο.

Μετά την παρουσία του στην Εισαγγελέα ο Μανώλης Βουρνούς αφέθηκε ελεύθερος ενώ διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να αναδειχθούν τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

Ο Μανώλης Βουρνούς που παρουσιάστηκε αυτοβούλως το βράδυ της Κυριακής στο Α.Τ. Χίου παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο της Α.Δ. Χίου.

Με πληροφορίες από politischios.gr