Αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων μεταναστών στην Μόρια- 1 νεκρός και 2 τραυματίες

Φωτο αρχείου

Αιματηρή συμπλοκή μ’ ένα νεκρό ανήλικο πρόσφυγα αλλά και δύο τραυματίες ο ένας σοβαρά,έγινε χθες Σάββατο, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στην ασφαλή προστατευόμενη ζώνη ανηλίκων (safe zone) της Μόριας. Και οι τρεις ανήλικοι που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο, τόσο το προσφυγόπουλο που έχασε τη ζωή του, ο σοβαρά τραυματίας αλλά και ο δράστης που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ είναι αφγανικής καταγωγής ηλικίας 15 περίπου ετών.


Στην ασφαλή πτέρυγα των ασυνόδευτων με τις θέσεις φιλοξενίας ν΄ανέρχονται μόλις στις 160, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ασφυκτική. Σήμερα φιλοξενούνται περισσότεροι από 600 ανήλικοι πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δώσει πριν από 5 ημέρες οι υπεύθυνοι του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Λέσβο, ενώ στις αρχές Αυγούστου ο διοικητής του ΚΥΤ Γιάννης Μπαλμπακάκης ανέφερε ότι διέμεναν 505 ανήλικοι πρόσφυγες.

Όμως ανησυχητική είναι η αύξηση του πληθυσμού στο ΚΥΤ της Μόριας, καθώς βρίσκεται στο ανώτερο όριο, των 9.200 προσφύγων και μεταναστών, από το 2016 που εφαρμόστηκε η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΊΟΥ