Από την Μυτιλήνη στην Χαβάη για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA- Η ιστορία του 16χρονου Παναγιώτη


Ένας νεαρός πρωταθλητής τριάθλου από την Μυτιλήνη συγκεντρώνει μέσω της πλατφόρμας Give & Fund απαραίτητα χρήματα για να ταξιδεύσει στο νησί του Ειρηνικού και να συμμετάσχει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA.

Ο Παναγιώτης από την Μυτιλήνη είναι κοντά στα 16 και είναι ακόμη μαθητής.


Ο ίδιος -πρωταθλητής στο δύσκολο και απαιτητικό αγώνισμα του τριάθλου- έχει ένα όνειρο. Να ταξιδεύσει μέχρι την Χαβάη για να συμμετάσχει στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA. Ο τελικός είναι τον ερχόμενο Οκτώβριο και ο Παναγιώτης φαίνεται πως θα καταφέρει – χάρις στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών μέσω της πλατφόρμας Give & Fund- να κάνει πράξη το όνειρο του. Η καμπάνια του τρέχει στην πλατφόρμα και έχει συγκεντρώσει 3600 ευρώ από τον στόχο των 6000 ευρώ. Με άλλα λόγια, βρίσκεται να έχει καλύψει το 60 % του στόχου του, ενώ απομένουν άλλες 31 ημέρες για την καμπάνια του.

Το καλύτερο, πάντως, είναι να «ακούσουμε» (διαβάσουμε) τον ίδιο τον νεαρό πρωταθλητή. Ο Παναγιώτης είναι και καλός αφηγητής της προσωπικής του ιστορίας.

«Είμαι ο Παναγιώτης Μπιτάδος, 15,5 χρονών από την Μυτιλήνη.Από την ηλικία των 4 χρόνων ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Αρχικά με την κολύμβηση και το Tae Kwon Do (κάτοχος 2 DAN)

Το κολυμβητήριο έκλεισε όταν ήμουν 10 χρονών και μην αντέχοντας το κρύο στη θάλασσα, ξεκίνησα το χειμώνα το ποδήλατο. ( Ακόμα δυστυχώς δεν έχει ανοίξει το κολυμβητήριο και προπονούμε για το Τρίαθλο χειμώνα-καλοκαίρι στη θάλασσα, με στολή πλέον) Οι γονείς μου, τυχαία έμαθαν για το τρίαθλο και το Xterra του 2016. Γνωρίζοντας πόσο πολύ μου άρεσε το κολύμπι, το ποδήλατο και το τρέξιμο μου είπαν «Παναγιώτη, βρήκαμε αγώνα για σένα, έχει και τα τρία ! » Ηρθαμε στην Αθήνα και μετά από αρκετές περιπέτειες, οι διοργανωτές, βλέποντας τη δίψα μου και την επιμονή μου να αγωνιστώ με δέχτηκαν (12 χρονών) στη μικρή απόσταση. Ήταν συναρπαστικά !!! Μου άνοιξε ένας καινούργιος κόσμος, ήθελα κι άλλο. 


Είμαι μαθητής στη 3η Γυμνασίου, έχω δυσλεξία, προσπαθώ πάρα πολύ στο σχολείο και καταφέρνω να είμαι αρκετά καλός μαθητής. (16-16,5) . Η προπόνηση και οι αγώνες, μου δίνουν πολύ δύναμη, με γεμίζουν χαρά. Εδώ και 2 χρόνια ξεκίνησα να προπονούμε πιο συστηματικά με τις οδηγίες και την παρακολούθηση του Βασίλη Κρομμύδα. Στην 4η συμμετοχή μου, παρ’ολη την αρκετά συντηρητική προσέγγιση του προπονητή μου σε σχέση με αυτό που νομίζω ότι αντέχω, στο XTERRA Greece, κατάφερα μέσα σε εκατοντάδες αθλητές να βγω πρώτος Έλληνας και 2ος γενικής από Έλληνες και ξένους από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, στη μεγάλη απόσταση. ( 1.500 κολύμπι, 30 χλμ ποδηλασία βουνού και 10 χλμ τρέξιμο βουνού. -2.35 χρόνος).

Ζω ένα όνειρο. Προκρίθηκα για τον τελικό στη Χαβάη τον Οκτώβριο του 2019 όπου θα συμμετέχουν οι καλύτεροι από όλο τον κόσμο ! Για να μπορέσω όμως να αγωνιστώ, να έχω την ευκαιρία να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, πρέπει πρώτα να βρω τα χρήματα για να μπορέσω να πάω με τη μητέρα μου, Ιωάννα. Για αυτό ζητάω τη στήριξη σας. Αν τα καταφέρω να ξέρετε όλοι ότι θα δώσω ότι καλύτερο έχω.
Ευχαριστώ πολύ !».

Περισσότερα:https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/PanagiotisBitados


Πηγή protothema.gr