Περιοδεία σε Βατούσα, Πτερούντα, Άντισσα και Χίδηρα και προεκλογική ομιλία στην Λήμνο για τον Χ. Αθανασίου (VID, PICS)


Στην τελική ευθεία των εκλογών μπαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Λέσβου της Ν.Δ Χ. Αθανασίου…

Στα χωριά Βατούσα, Πτερούντα, Άντισσα και Χίδηρα περιόδευσε την Τετάρτη ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου. Στις συζητήσεις που είχε με κατοίκους και στελέχη των χωριών τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της στήριξης της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας.


Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Είναι έντονη η αγωνία των κατοίκων της υπαίθρου που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και ακόμα μεγαλύτερη των νέων που θέλουν είτε να συνεχίσουν τη δουλειά των γονιών τους είτε να καινοτομήσουν οι ίδιοι και να αρχίσουν να παράγουν. Καλούνται όμως όλοι να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες, όπως υψηλούς φόρους, έλλειψη χρηματοδότησης, υπερβολικό παραγωγικό κόστος, καθυστερήσεις στις πληρωμές των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές και άλλα πολλά.

Σε ένα νησί που ο πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός πυλώνας την οικονομίας του,  απαιτούνται αποτελεσματικές παρεμβάσεις όπως:

η προστασία και στήριξη των αγροτικών προϊόντων, όπως το λάδι και το γάλα
η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας
η επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης   
η κατασκευή φραγμάτων όπως του φράγματος Τσικνιά
η  στελέχωση των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά.
Μείωση του κόστους παραγωγής, εκπαίδευση, κατάρτιση και εξοικείωση των παραγωγών με τις νέες τεχνολογίες, κίνητρα στους νέους ώστε να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, στήριξη των συνεργατικών σχημάτων είναι μερικά από τα μέτρα που θα ληφθούν από τη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ομιλία Αθανασίου στη Λήμνο


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Διαμαντίδης στη Μύρινα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπου Αθανασίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Τον κ. Αθανασίου προλόγισε η κυρία Ελευθεράκη-Σάραγκα Σοφία, δικηγόρος στη Λήμνο, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Λήμνου, Ευάγγελος Χριστοφιδέλλης, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ, Αντρέας Καρασαρίνης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λήμνου, Νίκος Αναγνωστόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Λήμνου, Μαρινάκης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μοσχάκης Νικόλαος και Σακαρίκος Γεώργιος, πλήθος νέων εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λήμνου Καλατζής Ανδρέας, η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μύρινας Ρούσου Μαρία και πολλά παλιά και νέα κομματικά στελέχη της παράταξης 


Ο κ. Αθανασίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα ανάπτυξης που έγιναν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, τα 2,5 χρόνια της υπουργικής του θητείας, όπως είναι η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Λήμνου, η αποκατάσταση των ζημιών στο Ειρηνοδικείο κ.α.


Στη συνέχεια, τόνισε πως, με τη Νέα Δημοκρατία, θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το σημαντικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά μας το οποίο είχε εκπονηθεί επί Κυβερνήσεως Σαμαρά, το οποίο όμως λόγω της κυβερνητικής αλλαγής το 2015 δεν ολοκληρώθηκε. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: την ενίσχυση με ιατρούς και υποδομές του Νοσοκομείου Λήμνου τον αναδασμό της Ατσικής, την κατασκευή του φράγματος Κάσπακα, την ενίσχυση του τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την εφαρμογή ρυθμίσεων στο χώρο του οινοπνεύματος που θα ευνοήσουν την προώθηση των κρασιών της Λήμνου, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Αττικής με σύγχρονα πλοία, την δημιουργία Μαρίνας στο νησί, την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού, τον εκσυγχρονισμό των χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα Μύρινας, την ανάπλαση του παλαιού οικισμού του Αγίου Ευστρατίου, τη δρομολόγηση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Μούδρου κ.α.


Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Αθανασίου δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους, τους διαβεβαίωσε πως με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα νησιά μας θα έχουν μια ισχυρή και στιβαρή εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Η ευημερία του τόπου μας προϋποθέτει άτομα έμπειρα και αποτελεσματικά. Στις 7 Ιουλίου, όλοι μαζί, γυρίζουμε σελίδα», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.