Πολύ καλή η ενημέρωση για την αποφυγή δυσάρεστων και επικίνδυνων καταστάσεων στη θάλασσα (PICS)


Ημερίδα με θέμα ‘’Καλοκαιρινές Διακοπές με Ασφάλεια ’’.

Το Χαμόγελο του Παιδιού και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης την Τετάρτη και ώρα 18:00 συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα ‘’Καλοκαιρινές Διακοπές με Ασφάλεια’’,  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου. 


Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης αναπτύχθηκαν τέσσερις (4) θεματικές ενότητες: 1) Συμβουλές σε λουόμενους, γονείς και παιδιά, 2) Γενικό πλαίσιο κανόνων που ισχύουν για τη διενέργεια θαλασσίων μέσων αναψυχής 3) Κανόνες και υποχρεώσεις για ασφαλή χειρισμό σκαφών και 4) Υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία (ψαροντούφεκο). Σκοπός της ημερίδας και των εισηγήσεων ήταν η ενημέρωση του κοινού για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και την αποφυγή των κινδύνων που κρύβει η επαφή με τη θάλασσα, τους καλοκαιρινούς μήνες.


Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, υπεύθυνοι και εκπαιδευτές καλοκαιρινών κατασκηνώσεων που δραστηριοποιούνται στη πόλη της Μυτιλήνης και παιδιά μαζί με τους γονείς του.


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχή πραγματοποίηση της ημερίδας και θα συνεχίσει τις δράσεις προκειμένου να ενημερώσει και να συμβουλεύσει για την αποφυγή δυσάρεστων και επικίνδυνων καταστάσεων στη θάλασσα.

Ευχόμαστε σε όλους ένα ευχάριστο και ασφαλές καλοκαίρι!!!