Το συγκινητικό τελευταίο αντίο στον Ρίκο της Ερεσού…. (PICS)


Πριν λίγες ημέρες σας ενημερώσαμε για το περιστατικό πυροβολισμού ενός ιδιόκτητου σκυλάκου στην Ερεσό Λέσβου, του «Ρίκο».

Ο πυροβολισμός είχε προκαλέσει παράλυση στα πίσω πόδια του ζώου και σχεδιαζόταν η μεταφορά του στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για να υποβληθεί σε ειδική επέμβαση.

Δυστυχώς ο σκυλάκος δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδέψει… τις τελευταίες μέρες παρουσίασε επιπλοκές με βαριά ουρολοίμωξη και εχθές (16/7/2019) κατέληξε.

Ο «Ρίκο» προστέθηκε στη μακρά σειρά ανυπεράσπιστων ζώων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να ταυτοποιηθούν οι δολοφόνοι του ώστε να λογοδοτήσουν και να μάθουν ότι τα εγκλήματα τιμωρούνται.

Το ζώο πυροβολήθηκε σε μια μικρή γειτονιά λίγων σπιτιών, και είναι προφανές ότι κάποιος/κάποιοι άκουσαν ή είδαν κάτι.

Η Ελληνική Αστυνομία στη Λέσβο έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ΚΑΙ θέλει ΚΑΙ μπορεί να εντοπίσει τέτοιους άνανδρους εγκληματίες: περιμένουμε λοιπόν να πράξει ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.

Το τελευταίο αντίο….

Σήμερα μετά από διαδικτυακό κάλεσμα φίλοι και οι ιδιοκτήτες του Ρικο αλλά και πλήθος απλών πολιτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του πρώην δημαρχείου Ερεσού με σκοπό να αποχαιρετίσουν με τον δικό τους τρόπο τον Ρικο..

Με ένα λουλούδι στο χέρι αλλά και πολλά κατοικίδια πλήθος κόσμου άφησε ένα λουλούδι στο σημείο που πυροβοληθηκε ο Ρίκο και πραγματοποίησαν πορεία στα σοκάκια της Ερεσού θελοντας με αυτόν τον τρόπο να πουν το δικό τους όχι στην κακοποίηση των ζώων που μαστίζει το τελευταίο διάστημα το νησί μας…

Δείτε τις συγκινητικές εικόνες που ανέβασε μια εκ των ιδιοκτήτων του Ρικου η Βασιλεια Αννα