Συνέντευξη: Ο υπ. Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Γιαννουλέλης στο LesvosPost


-«Μαζί με τους πολίτες να αλλάξουμε την πορεία του τόπου»

Από τους νέους πολιτικούς, ο Γιώργος Γιαννουλέλης μπαίνει στην μάχη των εκλογών με το ΚΙΝΑΛ, διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.

Μιλώντας στο LesvosPost εξηγεί τους λόγους που θα πρέπει ο κόσμος να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας και εκφράζει την αισιοδοξία του πως το κόμμα του θα έχει εκπροσώπηση από τον Νομό στο Κοινοβούλιο:

ΕΡ1: Κ. Γιαννουλέλλη, το ΚΙΝΑΛ πάει σε αυτές τις εκλογές με το σύνθημα «Η λογική επιστρέφει». Θέλετε να μας το εξηγήσετε?

Απ: «Στα χρόνια της κρίσης εδραιώθηκε ένας διχαστικός λόγος από την ΝΔ, και ακολούθως από το Σύριζα επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι μαγισσών δηλητηριάζοντας την Ελληνική κοινωνία.  Το Κίνημα Αλλαγής αλλά και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτό το άναρχο πολιτικό σκηνικό στάθηκε πάντα με ορθό λόγο βάζοντας πάντα το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το κομματικό πληρώνοντας δυσανάλογο τίμημα σε πολιτικό κόστος. Τώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση αρχίζουν οι πολίτες να διακρίνουν την αλήθεια βλέποντας ότι εξαπατήθηκαν και από τους δύο με τα Ζάππεια  και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».


ΕΡ2: Κύριο χαρακτηριστικό της μέχρι τώρα προεκλογικής σας τακτικής, θα λέγαμε πως είναι η «επίθεση» στα δυο κόμματα εξουσίας, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι και ένα μήνυμα πως δεν θα συνεργαστείτε στην συνέχεια με όποιον από τους δυο πάρει την εντολή να κυβερνήσει?

Απ: «Και τα δύο κόμματα εκπροσωπούν τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές, στάθηκαν κατά την διάρκεια της κρίσης με τον ίδιο ανεύθυνο τρόπο, απέναντι στους πολίτες και την χώρα με σκοπό να καρπωθούν την εξουσία. Το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει  ότι αυτό θα ανταλλαγεί με κυβερνητικές θέσεις, όμως όπως πιστεύω ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ που λέγεται Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τους πολίτες σε μια δεξιά παλινόρθωση που θα της εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, για αυτό πρέπει ο λαός  να στείλει στην επόμενη βουλή ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ώστε να μπορεί να αποτρέψει τις αδιέξοδες αντιλαϊκές πολιτικές του Μητσοτάκη».        

ΕΡ3: Στο νομό Λέσβου το ΚΙΝΑΛ δείχνει τελευταία και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να ανεβάζει τα ποσοστά του και να δείχνει δυναμική. Αρκεί αυτό για να «χτυπήσει» την 3η έδρα από το ΚΚΕ?

Απ: «Όπως είπε ο κ. Τσίπρας  «οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν ήταν Συριζαίοι  ήταν δανεικοί ψηφοφόροι» και επειδή στη ζωή τα δανεικά επιστρέφονται, η επιστροφή των ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης είναι ορατή. Η ανταπόκριση που υπάρχει από τους πολίτες είναι ορατή σε όλες τις περιοδείες που κάνουμε και  το πολιτικό κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό σε  σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι το Κίνημα  Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ,  θα εκπροσωπήσει για άλλη μια φορά το Νομό στην Βουλή και θα το κάνει επάξια όπως στο παρελθόν, διότι τα συμφέροντα και οι αγωνίες  των πολιτών κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο δεν ακούστηκαν στο Κοινοβούλιο».     


ΕΡ4:  Γιατί οι Λέσβιοι να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ στις εκλογές αυτές? Τι είναι αυτό που θα τους στρέψει σε σας?

Απ: «Διότι το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που διαχρονικά συνέβαλε στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, είναι αυτό που προστάτευσε τα συμφέροντα τους, είναι αυτό που έκανε όλες τις μεγάλες τομές στην δημόσια διοίκηση, που έφερε όλους τους κανόνες διαφάνειας, ώστε οι πολίτες να έχουν τα μέσα και να μπορούν να ελέγχουν τους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης. Το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ απάντα σε όλους τους τομείς που χρίζουν βελτίωσης στην χώρα είναι ένα μελετημένο σχέδιο που δίνει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. Το κίνημα Αλλαγής είναι ο πρώτος πολιτικός φορέας που παρουσίασε στην Ελληνική κοινωνία ένα σχέδιο με το βλέμμα στραμμένο στο 2030».

ΕΡ5: Είστε ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή, κάτι στο οποίο θέλει να επενδύσει η Πρόεδρος σας. Θεωρείται πως ήρθε η στιγμή, πως είναι έτοιμος ο ψηφοφόρος να στραφεί πλέον σε σας τους νεότερους?

Απ: «Το Κίνημα Αλλαγής έχει επενδύσει στη νέα γενιά στελεχών άλλωστε το 80% των υποψηφίων πανελλαδικά είναι κάτω από 50 ετών, η επιλογή για την κατάρτιση ήταν δύσκολη διότι υπάρχει πλειάδα στελεχών. Το παράδειγμα του Παναγιώτη Χριστόφα αλλά και άλλων στελεχών Πανελλαδικά δείχνει ότι οι πολίτες επιζητούν την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που έχει κουραστεί από τα ίδια και τα ίδια παρωχημένα πρόσωπα σε όλους τους πολιτικούς χώρους βέβαια.»


ΕΡ6: Τι μήνυμα θέλει να στείλει ο Γιώργος Γιαννουλέλης και γιατί ζητά την ψήφο των πολιτών στις 7 Ιουλίου?

 Απ. «Η προσωπική και επαγγελματική  μου πορεία έχουν διδάξει ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει την λύση του και κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν δώσεις την απαιτούμενη προσοχή. Ως ένας άνθρωπος που λατρεύω να βρίσκομαι  με τους πολίτες ακούγοντας τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους  δίνοντας πάντα λύσεις στα προβλήματα,  έχω την δύναμη και την ικανότητα μαζί τους να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου. Με την ψήφο τους θα έχουν στο κοινοβούλιο έναν εκπρόσωπο που δεν έχει δεσμεύσεις σε κανενός είδους συμφέροντα.  Η μόνη δέσμευση που έχω είναι απέναντι στους πολίτες του Νομού μας».