Ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Λέσβου με το ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μήλιος ανοίγει τα χαρτιά του στο LesvosPost


«Οι πολίτες δεν «τσιμπάνε» στον ωμό εκβιασμό Μητσοτάκη»

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ήρεμη δύναμη όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, ο Γιώργος Μήλιος έχει μεγαλώσει και ανδρωθεί στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που το κόμμα τον χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ δίνει το παρών στην εκλογική μάχη της Κυριακής διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.

Σε μια από καρδιάς συνέντευξη στο LesvosPost μας μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος, ασκεί κριτική στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ καλεί τους ψηφοφόρους να μην «τσιμπήσουν» από τον ωμό εκβιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη που μιλά για αυτοδυναμία ή χάος:

Ερ1: Τι σας ώθησε να είσθε σήμερα  υποψήφιος βουλευτής?

Απ: «Αποδέχθηκα την πρόταση και την τιμή που μου έγινε απ το Κίνημα και την παρότρυνση πολλών φίλων και συνεργατών. Συμμετέχω σε αυτήν την εκλογική προσπάθεια με αισιοδοξία, γιατί πιστεύω ότι κάνω το σωστό και νιώθω ότι είμαι χρήσιμος. Δεν είμαι υποψήφιος της τελευταίας στιγμής, έχω μακρά  πορεία ενασχόλησής μου με τα κοινά και τους κοινωνικούς αγώνες, απ την εφηβική μου ηλικία και πάντα με την σημαία του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΚΙΝΑΛ».


Ερ2: Είπατε «χρήσιμος», αν εκλεγείτε, νομίζετε ότι  μπορείτε να βοηθήσετε τον τόπο και τους ανθρώπους του?

Απ: «Βεβαίως και μπορώ, γιατί γνωρίζω πολύ καλά και τον τόπο και τα προβλήματα των κατοίκων του. Όσοι με ξέρουν ασφαλώς και μπορούν να επιβεβαιώσουν το  ήθος, την εργατικότητα, την συνέπια μου  και την έμφυτη τάση μου να συμπαραστέκομαι στα βάσανα του συνάνθρωπου μου, όποιος κι αν είναι αυτός. Πιστεύω πως πέρα απ τα πτυχία και τις πανεπιστημιακές περγαμηνές (που ασφαλώς έχουν την αξία τους) η κοινωνία έχει ανάγκη και από «ανθρώπους» ανιδιοτελείς και πρόθυμους».  


Ερ3: Τι σας ενοχλεί ιδιαίτερα απ τα όσα συμβαίνουν σήμερα στα νησιά του Νομού μας? 

Απ: «Πολλά. Το ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου είναι ανάμεσα στους ουραγούς μεταξύ των άλλων Περιφερειών στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Το ότι οι νέοι μας κοπιάζουν, σπουδάζουν, γυρίζουν πίσω στα νησιά, απογοητεύονται που δεν υπάρχει προοπτική να βρουν δουλειά και φεύγουν ξανά , πάρα πολλοί απ αυτούς και στο εξωτερικό για να αναζητήσουν εκεί την τύχη τους και στήσουν την ζωή τους.  Το ότι κανείς δεν επενδύει εδώ για να υπάρξει τζίρος και δουλειές. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ (που θα έσχιζε τα μνημόνια  και τώρα ισχυρίζεται πως μας έβγαλε απ αυτά) δυστυχώς δεν ξεπεράστηκε. Δεν υπάρχουν σταθερές στην οικονομία κατ΄ επέκταση και στην κοινωνία των νησιών για να «πατήσουν» και πάνω σ αυτές να προγραμματίσουν και  να οργανώσουν το μέλλον τους οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι. Με θλίβει ακόμη ( γιατί υπήρξα εθελοντής) ότι παρόλη την αλληλεγγύη (κατ άλλους ανοχή) που επιδεικνύουν οι Λέσβιοι σε σχέση με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό πρόβλημα,  εξ αιτίας των Κυβερνητικών χειρισμών, είτε από  ανικανότητα  είτε από προκατάληψη, το νησί διασύρεται  διεθνώς με συνέπειες στον τουρισμό και την οικονομία του τόπου μας και για το μέλλον». 


Ερ4: Τι οραματίζεστε ότι μπορεί να κάνει το ΚΙΝΑΛ με τις μικρές όπως οι όλες δημοσκοπήσεις δείχνουν δυνάμεις του και με την Ν.Δ να καλπάζει αυτοδύναμα προς την εξουσία?

Απ: «Κοιτάξτε , εγώ πιστεύω, ότι τόσο ο απερχόμενος – καταψηφιζόμενος κ. Τσίπρας, όσο και ο υποσχόμενος τα πάντα κ. Μητσοτάκης χτίζουν το δικό τους αφήγημα πάνω σε μια εικονική  πραγματικότητα, αποκρύπτοντας απ τον κόσμο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκαστεί ( θα της επιβάλλουν η Ε.Ε. και οι δανειστές) να πάρει νέα μέτρα για να επαναφέρει τη δημοσιονομική πειθαρχία. Άρα απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε εθνική συνεννόηση όποια κι αν είναι τα ποσοστά που θα βγάλει η κάλπη της 7ης Ιουλίου.  Το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί το ρόλο του καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων, ως κόμμα της λογικής και της μετριοπάθειας με ρεαλιστικό πρόγραμμα και ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Με την πείρα και γνώση που κατακτήσαμε στο ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια, να είσθε βέβαιοι ότι τις όποιες αναγκαίες συνεργασίες θα τις γνωρίζει ο λαός  εκ των προτέρων, για να κρίνει και να αξιολογήσει αν τηρείται το πλαίσιο του εθνικού συμφέροντος και όχι να λειτουργήσουν ως προπέτασμα καπνού για να μοιραστούν πάλι κυβερνητικοί και κρατικοί θώκοι».

Ερ5: Πως αποτιμάτε την τελευταία τετραετία ?

Απ: «Στοίχησε πολλά στον ελληνικό λαό.  Δεν μίλησαν στην γλώσσα της αλήθειας , προτίμησαν το ψέμα και τις κολοτούμπες για να παραμείνουν αρεστοί. Προσωπικά  θεωρώ ότι το ασυγχώρητο σφάλμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δίχασε την ελληνική κοινωνία, την οδήγησε στα άκρα και μέσα από τα άκρα επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την  κατάσταση. Έτσι απογοήτευσε, δυσαρέστησε και τελικά έχασε την μεσαία τάξη που τους είχε φέρει  (μαζί με τους ΑΝΕΛ) στην εξουσία. Αλλά και σε τοπικό επίπεδο η κυβερνητική ανεπάρκεια ήταν  ορατή σε κάθε  πολίτη.  Επιτρέψτε μου ν αναφερθώ   χαρακτηριστικά, στην τύχη των έργων στον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου, με  τον εκλεκτό στο ΣΥΡΙΖΑ  εργολάβο.  στις παλινδρομήσεις και στην κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών ενισχύσεων στη διαχείριση προσφυγικού – μεταναστευτικού κτλ».


Ερ6: Σας ανησυχεί η διαφαινόμενη στην πολιτική ζωή της χώρας επέλαση της Ν.Δ.?

Απ: «Το κατασκευασμένο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό, αλλά  εμείς στο ΚΙΝΑΛ , λέμε «οι Έλληνες δεν τσιμπάνε»! Ασφαλώς και κατέστη  παλλαϊκό αίτημα να γλυτώσουμε απ τα ψέματα και την θολούρα των Συριζαίων, αλλά όχι να πέσουμε στην μέγγενη  και στην ανασφάλεια των νέο φιλελευθέρων Δεξιών! Ζητούμενο ήταν  και παραμένει η πολιτική σταθερότητα.  Η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα με την ψήφο του Λαού, με την έκφραση εμπιστοσύνης στο ΚΙΝΑΛ».


Ερ7: Ποιο  μήνυμά στέλνετε σε Μυτιληνιούς και Λημνιούς για να σας προτιμήσουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ? 

Απ: «Ξεχάσατε τους ΑγιοΣτρατήτες, απ τους οποίους με την ευκαιρία ζητώ συγνώμη και κατανόηση επειδή δεν πρόλαβα λόγω αλλαγής δρομολογίων να επισκεφθώ!  Πρώτα -πρώτα να ενδυναμώσουν την εμπιστοσύνη τους στο ΚΙΝΑΛ,  ώστε τουλάχιστον να έλθει τρίτο κόμμα στον Νομό και να διεκδικήσει την βουλευτική έδρα. Χάρις στην κρισιμότητα των περιστάσεων , τόσο από πλευράς Ευάγγελου Βενιζέλου όσο κι απ τα στελέχη του Κινήματος, το όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε ξεπεράστηκε τουλάχιστον ενόψει  των εκλογών της Κυριακής. Άρα το ποσοστό μας πρέπει να είναι καλύτερο αυτού των πρόσφατων Ευρωεκλογών. Σε ο, τι με αφορά, ασφαλώς και αποτελεί στόχο μου η εκλογή. Στην φιλοπατρία, στην διάθεση προσφοράς  και  στο ενδιαφέρον για την πρόοδο του  τόπου και των κατοίκων του δεν υπάρχει πλαφόν. Η λαϊκή αντιπροσώπευση στο Κοινοβούλιο δεν είναι αποκλειστική ενασχόληση των λεγόμενων «μορφωμένων» και των καταγόμενων απ τα «πολιτικά τζάκια». Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, που  περιδιάβηκα όλα τα χωρία της Λέσβου και της Λήμνου και συνομίλησα με χιλιάδες ανθρώπους,  αν μη τι άλλα συνειδητοποίησα, πως οι ανθρώπινες σχέσεις κατακτώνται με την αμοιβαία εμπιστοσύνη , δεν εκβιάζονται, δεν αγοράζονται, ούτε  κληροδοτούνται! Μ’  αυτές τις σκέψεις κι επειδή και στις 8 Ιουλίου εδώ  θα βρίσκομαι  για να κοιτάξω κατάματα τους συμπολίτες μου, τους ζητώ να με προτιμήσουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ».