Στην Λέσβο άσκηση με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού


Εντύπωση προκαλούν οι πτήσεις εδώ και 2 ημέρες πολεμικών ελικόπτερων πάνω από την Λέσβο.

Μάλιστα τα στρατιωτικά ελικόπτερα χτες πετούσαν και τις βραδινές ώρες σε πολύ χαμηλό ύψος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τα νέα ελικόπτερα Kiowa Warriors της Αεροπορίας Στρατού αλλα και ελικόπτερα τυπου Apache.

Τα στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν σταθμεύσει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Πολιχνιτου απ όπου καθημερινά νωρίς το πρωί ξεκιναει η άσκηση των πιλότων η οποία διαρκεί έως αργά το βράδυ.

Μόλις ολοκληρωθεί η άσκηση πλέον τα ελικόπτερα στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού, ένας σημαντικός αριθμός, οπλισμένων με πυραύλους Hellfire, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα λάβει θέση επί μονίμου βάσεως σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον πολλαπλασιαστή ισχύος για την άμυνα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας απέκτησε από τον αμερικανικό στρατό 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, έναντι 44,15 εκατ. δολαρίων, από τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα 24 εκπαιδευτικά, και άλλα 10 για ανταλλακτικά. 

Τα ελικόπτερα αναμένεται να ενισχύσουν την άμυνα του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου με στόχο να αποτελέσουν σημαντική ασπίδα στην τουρκική προκλητικότητα.