Παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου ο Α. Τσιπρας- Θερμή χειραψία των δυο ανδρών (ΒΙΝΤΕΟ)



Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας. Και οι δύο μετέβησαν για να συζητήσουν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς τα μέλη της οικογένειάς του. Στην είσοδο του κτιρίου τον περίμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αντήλλαξαν θερμή χειραψία.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου πραγματοποιήθηκε  η διαδικασία παράδοσης παραλαβής. 

Η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά το τέλος της συνάντησης των δυο ανδρών ο κος Τσιπρας αποχώρησε από το μέγαρο Μαξίμου με το αυτοκίνητο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποχαιρέτα στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου.

Λίγο πριν την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου για την αλλαγή σκυτάλης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις 18:00 στη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, που αναμένεται ότι θα ορκιστεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο.