Πολύ σκληρή για να πεθάνει...


Πολύ σκληρή για να… πεθάνει αποδεικνύεται τελικά η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου η οποία παρά την μη εκλογή της στην Περιφέρεια, θα  βρίσκεται ξανά μέσα στα πράγματα. 

Και αυτό καθώς θα είναι η νέα Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί από την θέση της ως Περιφερειάρχης,  ενώ το ίδιο θα συμβεί και από 1η Σεπτεμβρίου,  με την θέση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως επικεφαλής του συνδυασμού της να καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης. 

Μάλιστα σε αυτό το σενάριο, από τις καραμπόλες θα ευνοηθεί και ο Κυριάκος Πετρέλλης ο οποίος δεν εξελέγη και είναι ο πρώτος επιλαχών για να πάρει θέση Περιφερειακού συμβούλου.  

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.