Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ανεμώτια


Αθλητικές δράσεις στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ανεμώτια RODODENTRO TRAIL μήκους 17 χμ., CALDERA RUN μήκους 4 χμ. και ANEMOTIA Kids μήκους 1 χμ. το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019.


Οι αγώνες οργανώθηκαν με τη συνεργασία με του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Συλλόγου ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και του Συλλόγου Lesvos Runners. Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα Lesvos Ride.

Οι αγώνες περιλάμβαναν διαφορετικές διαδρομές εμπνευσμένες από το σπάνιο Ροδόδεντρο της Λέσβου και το ηφαίστειο της Ανεμώτιας. Οι αγώνες ήταν ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Λέσβο που έδωσαν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να διασχίσουν παλιά μονοπάτια και να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Λέσβου, τα μοναδικής σπουδαιότητας γεωλογικά μνημεία της και το ανεπανάληπτο τοπίο στην ύπαιθρο της Λέσβου, η οποία έχει κηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.


Η ευρύτερη περιοχή της Ανεμώτιας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος, θεωρείται ένας ιδιαίτερης γεωλογικής αξίας χώρος καθώς η παρουσία των ηφαιστειακών πετρωμάτων και γεωτόπων αποτελούν μάρτυρες της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή του βορειανατολικού Αιγαίου. Στην περιοχή συναντώνται επίσης σπάνια φυτά όπως το κίτρινο Ροδόδεντρο αλλά και ζώα και πουλιά.

Η δράση υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.