Παραδοχή της ήττας από τον Α. Τσίπρα «Χάσαμε αλλά δεν χαθήκαμε» (ΒΙΝΤΕΟ)


Αλέξης Τσίπρας: Το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους και η λαικη ετυμηγορία είναι πολύτως σεβαστή», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών. «Το αποτέλεσμα ωστόσο μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ», ανέφερε, προσθέτοντας, ότι «η εναλλαγή των κυβερνήσεων αποτελέι την πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

«Δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχος μου, αύριο θα υποδεχθώ τον κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θελω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που έδωσαν έναν εξαιρετικά δυσκολο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε.

«Ευχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός για να αγωνιστεί και να το αποτρέψει, άλλωστε».

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Πολεμήσαμε με το κεφάλι ψηλά και σήμερα με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα», τόνισε