Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση…. και τώρα δουλειά και μόνο δουλειά (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Ηδη από τις 11:30 τα πρώτα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη έφτασαν συνοδευόμενα από μέλη των οικογενειών τους στο Προεδρικό Μέγαρο.



Οι δηλώσεις των υπουργών

«Έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, ξέρουμε και τις προκλήσεις και τα προβλήματα και τις δυσκολίες», είπε ο Γιάννης Βρούτσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από την ορκωμοσία του σε υπουργό Εργασίας. «Είναι το υπουργείο που στον πυρήνα του έχει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Δοκιμαστήκαμε, κάναμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, κάναμε μεγάλες τομές, κάναμε τον πιο σύγχρονο δείκτη κοινωνικής πολιτικής το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, θα το κάνουμε και πάλι πράξη», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.


«Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι ποιο Φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη κατά την άφιξή της.


Ο πρώην πρύτανης στην Κρήτη και νέος υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε λιγάκι αγχωμένος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω στον χώρο της εκπαίδευσης με την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων» δήλωσε ο Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος σημείωσε πώς όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, δέχτηκε με χαρά τα νέα του καθήκοντα.

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του. 

Τρεις μόνο λέξεις χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης: «Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου εμπιστεύτηκε τη φορολογική πολιτική στη δημόσια περιουσία. Θα κάνουμε να πάντα ώστε να έρθει ανάπτυξη και καλά αμοιβόμενες εργασίες», ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα έρευνας και τεχνολογίας Χρίστος Δήμας είπε ότι «αυτά που πρέπει να αλλάξουμε, θα τα αλλάξουμε». 

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υποδομών ήταν λακωνικός προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τονίζοντας: «Τα λόγια τώρα είναι περιττά, η ευθύνη είναι απλά πολύ μεγάλη».