Βάλεσης για διοικητής


Η αλλαγή κυβέρνησης όπως ήταν αναμενόμενο έχει φέρει (και θα φέρει ακόμα περισσότερες) αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις όχι μόνο σε φορείς αλλά και σε δομές που έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επίσκεψη Χρυσοχοίδη πριν από μερικές ημέρες στην Λέσβο, αναμένεται να φέρει και αλλαγές προσώπων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στη Μόρια και το Καρά Τεπέ, που σήμερα κατέχουν οι Γιάννης Μπαλμπακάκης και Σταύρος Μυρογιάννης. Ένα από τα πρόσωπα που ακούγονται έντονα και λόγω εμπειρίας είναι αυτό του Παναγιώτη Βάλεση, Υποστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έχει εκλεγεί και προσφάτως με τον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη.

Ο Π. Βάλεσης έχει πέραν της εμπειρίας και μεγάλες γνώσεις πάνω στα θέματα του μεταναστευτικού, έχει στενές σχέσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων που χειρίζονται πλέον το θέμα (συνόδεψε μάλιστα και τον κ. Χρυσοχοίδη στην πρόσφατη επίσκεψη του) και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να τοποθετηθεί σε μια από τις δυο δομές. Άλλωστε και στο παρελθόν του είχε προταθεί κάτι αντίστοιχο, χωρίς ωστόσο τότε να το αποδεχτεί.