Χ. Αθανασίου: «Το έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου αναβαθμίζει όλο το νησί»


Ο Βουλευτής κ. Χαρ. Αθανασίου επισκέφθηκε το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΕ»

Ο Βουλευτής κ. Χαρ. Αθανασίου επισκέφθηκε το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΕ», η οποία έχει ήδη αναλάβει ως ανάδοχος του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΕ» κ. Κωνσταντίνος Μηλιούδης, πολιτικός μηχανικός, οι επιβλέποντες πολιτικοί μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Μυγδάλης Κων/νος, Χαράλαμπος Ντομάτης και Δημήτρης Ιωακείμ, καθώς και ο εκπρόσωπος της αρχικής αναδόχου εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» κ. Μάκης Ανδριώνης, πολιτικός μηχανικός.

Οι ανωτέρω αφού ενημέρωσαν τον κ. Αθανασίου για την πορεία του έργου, στη συνέχεια τον συνόδευσαν σε όλο το μήκος του συντελούμενου έργου και τον διαβεβαίωσαν ότι το έργο θα είναι πλήρως αποπερατωμένο προς παράδοση μέχρι τέλους του έτους 2020.


Ο κ. Αθανασίου, αφού ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της εταιρείας και τους επιβλέποντες μηχανικούς του Υπουργείου, δήλωσε τα εξής:

«Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε και άρχισε να κατασκευάζεται το 2013 επί Κυβερνήσεώς μας, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Στη συνέχεια, μετά από διακοπή των εργασιών από την τότε ανάδοχο εταιρεία, με συντονισμένες, νομικά ορθές και διοικητικά αποτελεσματικές ενέργειες, η κατασκευή του έργου ήδη συνεχίζεται από τη νέα ανάδοχο του έργου «ΑΚΤΩΡ ΑΕ».

Είναι ένα έργο που όχι μόνο αξιοποιεί πολλαπλώς τη Δυτική Λέσβο αλλά και αναβαθμίζει όλο το νησί, δίνοντας ώθηση στον τουρισμό, την οικονομία και την προώθηση των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Πιστεύω ότι με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπως το ξεκινήσαμε το έργο έτσι και θα το εγκαινιάσουμε, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής το 2020, ότε θα είναι έτοιμο προς παράδοση.

Ζήτησα από τους υπεύθυνους των εταιρειών (ΤΟΞΟΤΗ και ΑΚΤΩΡ) να ικανοποιήσουν όσους έχουν εργασθεί στο έργο και με διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα αρχίσει η σταδιακή ικανοποίησή τους».