«Λέσβος δεν είναι μόνο η Μυτιλήνη…»- Πλούσιες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ακρασι


Για μια ακόμη χρονιά οι  Πολιτιστικοί μας Σύλλογοι ΑΚΡΑΣΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ διοργανώνουν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΑΙ γι΄ αυτό το καλοκαίρι.
                  
Ημέρα Κυριακή 28/7/19 απογευμα: Πολιτιστικό κέντρο Ακρασιου ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΛΗΣ: Σεμιναριο εκπαίδευσης BLS (μη πιστοποιημένο)Σώζοντας ανθρώπους με απινιδωτές .

Ημερα Πέμπτη 1/8/19,  6.30 μμ πλατεια χωριου: Ζωγραφική για όλους

Ημερα Παρασκευή 02/8/19

Α) πρωι: Εκδρομη στον Προφητη Ηλια στον Πριονα

Β) απογευμα 8 μμ. Πολιτιστικο κεντρο Ακρασιου ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΛΗΣ:    Ομιλία του Μαξη Αξιωτη (ερευνητής, συγγραφέας, ζωγράφος, και γιατρός): Γνωριζοντας το Ακρασι και την γυρω του περιοχη    

Ημερα Σαββατο 03/8/19 7.00 μμ πλατεια χωριου: Επιδειξη ταλεντων, χορευτικά

Ημέρα Κυριακή 04/8/19 απογευμα 7.00 πλατεια χωριου:  Masterchef Junior

Ημερα Πέμπτη 8/8/19,  7.00 μμ πλατεια χωριου: Κυνηγι θησαυρού

Ημερα Παρασκευη 9/8/19 απογευμα 8.30 μμ πλατεια χωριου:  Βραδιά ΚΑΡΑΟΚΕ για νεους και όχι μονο.
  
Ημέρα Σαββατο 10/8/19 πλατεια χωριου 8.30 μμ ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ

Ημέρα Κυριακή 11/8/19 πρωι 11,30 πμ  πλατεια χωριου:

     α) Πρωί 11.00 πμ. Διαγωνισμος επιτραπεζιων παιχνιδιων σκακι , πινοκ, ταβλι.

    β) απογευμα: Πεζοπορια Ακράσι – Αγιάσος: Προσκυνημα στην Παναγιά της Αγιάσου

Ημέρα Δευτερα 12/8/19 βραδυ στην παραλια ΔΡΩΤΑΣ:  ΠΑΡΤΥ κατω από το φεγγαρι στην ΔΡΩΤΑ

Τα ΔΣ των  Συλλογων               

Λιγα λογια για το χωριο μας

Το  ΑΚΡΑΣΙ είναι ένα μικρό ορεινό χωριό της πρώην επαρχίας Πλωμαρίου με τους λιγοστούς κατοίκους του το χειμώνα. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σφύζει από ζωή (πάνω από 300 άτομα), λόγω του ότι έρχονται πολλοί συγχωριανοί μας τόσο από την Αθήνα και την Μυτιλήνη για να παραθερίσουν στο χωριό μας όσο και από το εξωτερικό (Αυστραλία, αμερική Αφρική, κλπ). Οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι του χωριού μας ο Απανταχού Ακρασιωτών «ο Πλάτανος» με έδρα την Αθήνα και ο δικός μας «ΑΚΡΑΣΙΩΝ» με έδρα την Μυτιλήνη προσπαθούν:
Να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας μέσα από πολλές εκδηλώσεις (π.χ. γιορτή τραχανά) και την αναβίωση εθίμων όπως του Κλείδωνα και τα Κάψαλα.

Να την μεταδώσουν και στην νέα γενιά μέσα από πολλές άλλες εκδηλώσεις (διαγωνισμοί παραδοσιακών χορών, κλπ)

Να φέρει πίσω πολλούς Ακρασιώτες (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) οι οποίοι για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έρχονται στην γενέτειρα γή που τους έθρεψε και τους μεγάλωσε, όπως επίσης και τους απογόνους τους.

Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε και την δική σας αρωγή με το να συμμετέχετε στις όποιες εκδηλώσεις μας (στις οποίες θα σας προσκαλούμε με δελτίο τύπου) και να μεταδίδεται τις εκδηλώσεις μας ούτος ώστε να μαθαίνεται και στους υπόλοιπους Λέσβιους και Ελληνες το ορεινό και μικρό χωριό μας και οι όποιες εκδηλώσεις του (είναι αυτό που λένε Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και εμείς λέμε Λέσβος δεν είναι μόνο η Μυτιλήνη).

Τα ΔΣ των  Συλλογων