Στην Λέσβο τα μέλη του Δ.Σ, της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας- Σκέψεις για έκδοση βιβλίου με τα σπήλαια της Λέσβου


Τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού Αθλητισμού Τουρισμού του δήμου Λέσβου, Σταύρο Ψαρρόπουλο, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας (Ε.Σ.Ε)

Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στον γεωμορφολογικό πλούτο της Λέσβου, στα εκατοντάδες σπήλαια που μένουν αναξιοποίητα και κυρίως στη δυνατότητα καταγραφής και σύγχρονης χαρτογράφησής τους, από τα μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας.

Τα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.Ε, Παύλος Καδδάς, Γεράσιμος Μπενέζης, Θεολόγος Τσαλίκογλου και Δημοσθένης Μαρκόπουλος, αφού ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του δ.σ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού Τουρισμού,  έκαναν σαφή αναφορά στις πολλές δυνατότητες  που διαθέτει η Λέσβος, γεγονός που την καθιστά πόλο έλξης παγκόσμιου ενδιαφέροντος των επιστημόνων.


Από την πλευρά του ο κ. Ψαρρόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του δ.σ της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας για το έντονο και πολύχρονο ενδιαφέρον τους, όσον αφορά στην εξεύρεση και προστασία των σπηλαίων της Λέσβου, υποστήριξε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε το έργο και οι προσπάθειες της Ε.Σ.Ε να τύχουν της μεγαλύτερης συνδρομής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο πρόεδρος  και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού Τουρισμού, θα διερευνήσουν τη δυνατότητα για την έκδοση βιβλίου, στο οποίο θα περιέχονται όλα τα σπήλαια της Λέσβου, αλλά και τη δυνατότητα διεξαγωγής διεθνούς συνεδρίου στη Μυτιλήνη.