Δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα από Γ. Μπουρνου, Γ. Παλλη, Χ. Αθανασίου και Μ. Ελένη


Οι δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δήλωση Γ. Πάλλη για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Πολίτες της Λέσβου,  της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου,
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου είναι απολύτως σεβαστό, αν και κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα.
Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Κράτησε όρθια την κοινωνία. Διέσωσε το κοινωνικό κράτος. Ενίσχυσε αποφασιστικά τη δημόσια υγεία και παιδεία. Μείωσε την ανεργία από το 28% στο 18%. Ρύθμισε τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Έβαλε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Διασώθηκαν οι συντάξεις. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός. Οι αγρότες έλαβαν για πρώτη φορά τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις τους στην ώρα τους. Ανακόπηκε η φυγή των νέων από τη χώρα και τα νησιά μας. Αντί για τα άδεια ταμεία που παρέλαβε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αποθεματικό 37 δις ευρώ ως εγγύηση οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας. Η Ελλάδα απέκτησε έναν σταθερό φίλο και σύμμαχο στα βόρεια σύνορά της. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ισχυρές όσο ποτέ στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο χάρη στην πολιτική συμμαχιών που προωθήσαμε μεθοδικά.
Ειδικότερα, τα νησιά μας ενισχύθηκαν στον μέγιστο βαθμό παρά το ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων. Διασώθηκε ο μειωμένος ΦΠΑ για τα 5 νησιά του προσφυγικού, εξασφαλίστηκαν σταθερές και αξιόπιστες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Θεσμοθετήθηκε το μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες και τα μεταφερόμενα αγαθά. Στις Περιφέρειες και τους Δήμους εντάχθηκαν έργα και εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες. Ο τουρισμός ανέκαμψε. Στηρίχθηκε η αγροτική οικονομία. Διαχειριστήκαμε μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό και αποτελεσματικότητα.
Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός δεν απέρριψε το τιτάνιο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε την απαίτηση για γρηγορότερη ανάπτυξη, ταχύτερη επούλωση των πληγών των μνημονίων, αποκατάσταση της κανονικότητας στην καθημερινή ζωή. Δυστυχώς, δεν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή που θα ικανοποιήσει αυτές τις προσδοκίες.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάστηκα ακούραστα για την υπεράσπιση των νησιών μας και των ανθρώπων τους. Ευχαριστώ τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Συγχαίρω τον Γιάννη Μπουρνού για την εκλογή του. Θα συνεχίσω να πρωτοστατώ από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των τελευταίων χρόνων.
Πιστεύω βαθιά ότι, όπως η χώρα άντεξε το κοινωνικό κόστος της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, έτσι θα αντέξει και το κόστος των έργων και των ημερών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος για εποικοδομητική, προγραμματική, χρήσιμη και μαχητική αντιπολίτευση. Καλώ κάθε προοδευτικό συμπολίτη σε αυτόν τον αγώνα.»

Μήνυμα Αθανασίου

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους εσάς που έμπρακτα με στηρίξατε στο δύσκολο αγώνα μου ώστε να επανεκλεγώ βουλευτής στο Νομό Λέσβου.
Μου δώσατε την εντολή να είμαι και πάλι η ισχυρή φωνή σας στα κέντρα των αποφάσεων, για να διεκδικήσουν τα νησιά μας την ευημερία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη που τα αρμόζει.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο κόμμα μου τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αυτοδύναμοι και ενωμένοι, με σκληρή δουλειά και πίστη στις αξίες της φιλελεύθερης παράταξής μας, ξεκινάμε.
Δεν θα σας απογοητεύσουμε».

Χαράλαμπος Αθανασίου
Βουλευτής Νομού Λέσβου


Δήλωση του Γιάννη Μπουρνού, νέου Βουλευτή Ν. Λέσβου, για το εκλογικό αποτέλεσμα


Δώσαμε την εκλογική μάχη με πείσμα και χαμόγελο, κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αρνητική έκβαση των Ευρωεκλογών.

Θέλω κατ' αρχάς να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έδωσαν ακούραστα, αισιόδοξα και συλλογικά την τρίτη εκλογική μάχη μέσα σε ένα μήνα. Παρά τη δύσκολη συνθήκη, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και μαζί με αυτούς, να ευχαριστήσω εξ ίσου θερμά τους εκατοντάδες φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, χωρίς να είναι μέλη του, έδωσαν κι αυτοί τη μάχη με την ίδια αποφασιστικότητα. Η στήριξή τους ήταν υπερπολύτιμη.

Ο ελληνικός λαός πήρε τις αποφάσεις του και είναι απόλυτα σεβαστές. Η ΝΔ είναι ο ξεκάθαρος νικητής των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αντίπαλοι μας είχαν ποντάρει στην στρατηγική ήττα, ακόμη και την ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός διέψευσε τους ευσεβείς πόθους τους. Με ισχυρή βάση το 31,5%, θα υπερασπιστούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, που έγιναν πράξη παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Γιατί είναι παραπάνω από σαφές, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι εχθρικό προς τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας, που πλήρωσε το κόστος της κρίσης. Αυτόν τον κόσμο δεν θα τον αφήσουμε απροστάτευτο απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση στα δικαιώματά του.

Στο Νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το ίδιο ποσοστό (29%) και άνοδο σε απόλυτο αριθμό ψήφων, σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015 και παρά την ειδική συνθήκη της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης. Η απόπειρα γνωστών τοπικών κύκλων για εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη διασπορά του μίσους, του φόβου και του ψέματος, έπεσε στο κενό.

Την επόμενη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και πανελλαδικά θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνσή του. Ήρθε η ώρα να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνική μας απήχηση: να αγκαλιάσουμε όλον εκείνο το αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει ενεργά, και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Σε όλη αυτή τη νέα προσπάθεια θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, ως βουλευτής του Νομού Λέσβου.
Ευχαριστώ τον καθέναν και την καθεμία που, ενισχύοντας το ΣΥΡΙΖΑ, με εμπιστεύτηκε.
Δεσμέυομαι να κάνω ό,τι μπορώ, για να εκπροσωπήσω επάξια το Νομό μας στη Βουλή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κας Μακρή Ελένη Υποψ Βουλευτή Ν.Λέσβου

Φίλες και Φίλοι
Έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρήεντολήδιακυβέρνησης της χώρας τουεύχομαικαλήεπιτυχία.
Θέλωαρχικά να συγχαρώ τον κ. Αθανάσιου για την εκλογή του και τους  Κ. Βαλσαμιδη, Κ.Γόμο,και την Κ .Χρυσάφη για την προσπάθεια τους. Όλοιμαζίκαταφέραμεέναυψηλόποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου.
Θέλω να απευθύνωέναμεγάλοευχαριστώ σε όλουςεσάς που με τιμήσατε και με εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας.
Θέλω να πω έναμεγάλοευχαριστώ στην οικογένεια μου και στους φίλους που στο διάστημα που κράτησε ο προεκλογικός μου αγώνας με στήριξαν. Χωρίςαυτούς δεν θα είχακαταφέρειαυτό το εκπληκτικόαποτέλεσμα.
Δηλώνω πως και μετά τις εκλογές θα συνεχίσω να βρίσκομαιδιπλά στους κάτοικους των νησιώνμας.
Με εκτίμηση

ΕλένηΦ. Μακρή
Υποψήφιας Βουλευτή
Νέας Δημοκρατίας

Ν.Λέσβου