Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ο Αγιασωτης Αλκιβιάδης Στεφανής (ΒΙΝΤΕΟ)


Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης με την Λέσβο να έχει και πάλι δικό της άνθρωπο σε θέση υπουργείου.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής τοποθετήθηκε νέος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας με υπουργό τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεν θα έχει θέση σε υπουργείο αυτήν την φορά αλλά πιθανών να τοποθετηθεί σε κάποια νευραλγική θέση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Στρατηγός Στεφανής πραγματοποίησε ένα πολυσχιδές και πολυποίκιλο έργο για τον ΕΣ και δυστυχώς δέχθηκε μια εξαιρετικά άδικη αποστρατεία.

Εκτίμηση μας ειναι πως ο Αλκιβιάδης Στεφανής από τη νέα του πολύ αναβαθμισμένη θέση θα συνεχίσει να υπηρετεί τη πατρίδα με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση όπως έκανε και ως Α/ΓΕΣ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος που έχει δεχτεί από τη τουρκική πλευρά.

Από και πέρα ειναι χρέος της νέας πολιτικής ηγεσίας να αντιληφθεί πως η εθνικη άμυνα ειναι υπόθεση όλων μας. Και επειδή η άμυνα και η αποτροπή δεν ειναι ευχολόγια αλλά απαιτούν θυσίες ήρθε η ώρα να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι ωστε να γίνει μια νέα αρχή στις ΕΔ.
Ποιος είναι

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1959 και έλκει την καταγωγή του από την Αγιάσο. Το βιογραφικό του σημείωμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αναφέρει για την εκπαίδευση του ότι είναι: α) Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1982 (ανθυπίλαρχος), β) Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων, 3) Παρακολούθησε το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky), 4) Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, 5) Αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, 6) Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας».

Η σταδιοδρομία του ως τώρα έχει ως εξής: 3 Μαρτίου 2016 - 16 Ιανουαρίου 2017: Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, 2015 - 2016: Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ), 2014 - 2015: Διοικητής της 95ης Μεραρχίας «Διαγοριδών», 2012 - 2014: Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ(ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ), 2011 - 2012: Διοικητής της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Δορυλαίο», 2010 - 2011: Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣΠ), 2009 - 2010: Υποδιοικητής της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «Άψος», 2008 - 2009: Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, 2007 - 2008: Επιτελάρχης στην XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «Δορυλαίο», 2005 - 2007: Διευθυντής Γραφείου Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΓΕΕΘΑ, 2002 - 2005: Αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, 2000 - 2002: Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. (επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου), 1998 - 2000: Διοικητής 98ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων. Προγενέστερες Θέσεις: Εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διοικητής Ουλαμού και Ίλης σε Μονάδες Τεθωρακισμένων καθώς και επιτελικές θέσεις Σχηματισμών.