Αφιέρωμα παραλίες Λέσβου «Παραλία Ποδαράς και Παραλία Σίγρι»


Στη Λέσβο η θάλασσα είναι καθαρή, με κρυστάλλινα νερά που αφήνουν ένα συναίσθημα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!Στο νησί της Λέσβου υπάρχει ένα ευρύ φάσμα από παραλίες, αμμουδιές, παραλίες με βότσαλο και ορισμένες οργανώσεις που προσφέρουν στους τουρίστες ομπρέλες και καρέκλες, ενώ άλλες είναι δωρεάν.Ποδαράς


Βρίσκεται 4 χλμ από το χωριό Μεσότοπος, ανατολικά της παραλίας Ταβάρι. Είναι αμμώδης παραλία που μαγεύει τον επισκέπτη κατάλληλη για κάθε θαλάσσια δραστηριότητα.
Σίγρι

Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, από την πόλη της Μυτιλήνης, στα δυτικά του νησιού. Η παραλία είναι αμμώδης και ρηχή. Βρίσκεται σε κλειστό κόλπο και διαθέτει μερικές ευκολίες για τους τουρίστες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η όμορφη θέα του κάστρου από την ακτή. Διαθέτει πλήθος ξενοδοχείων, ωραία εστιατόρια αλλά και καφετέριες.

Το Σίγρι είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Λέσβου. O όρμος του προστατεύεται με μοναδικό τρόπο από το Μεγαλονήσι η Μεγανήσι ή αλλιώς τη Νησιώπη όπως ήταν γνωστό το νησί που εκτείνεται κατά μήκος των ακτών του Σιγρίου. Στο νησί αυτό υπάρχει ο μεγάλος επιβλητικός φάρος που κατασκευάστηκε το 1861 από την Γαλλική εταιρεία Φάρων. Tο ύψος του πύργου του είναι 20 μέτρα , το δε εστιακό του ύψος είναι 55 μέτρα. Επίσης πάνω στο νησί υπάρχουν το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, θαυμάσιοι κορμοί απολιθωμένων δένδρων που ξεκινούν από τη στεριά και εκτείνονται στη θάλασσα, και ερείπια βασιλικής. Ο φάρος ο οποίος ανακατασκευάστηκε το 1947 καθώς είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τους Γερμανούς κατα τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Eντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο το 1912-13.