Σε Κλειώ, Λεπέτυμνο, Άργενο, Συκάμια και Σκαλά Συκαμιάς ο Χαράλαμπος Αθανασίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στα χωριά Κλειώ, Λεπέτυμνο, Άργενο, Συκάμια και Σκαλά Συκαμιάς περιόδευσε την Πέμπτη ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Συνομίλησε με κατοίκους των χωριών καθώς και καταστηματάρχες, άκουσε τους προβληματισμούς τους και δέχθηκε ευχές για την υποψηφιότητά του στις Εθνικές Εκλογές.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Σκάλα Συκαμιάς, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:
«Η Σκάλα Συκαμιάς που άλλοτε προσέλκυε πλήθος κόσμου λόγω της ομορφιάς της και του Μυριβήλη, σήμερα βλέπει την κίνησή της να συρρικνώνεται λόγω των συνεχιζόμενων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της και την επιβίωση των κατοίκων.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και η ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, έθεσαν σε κίνδυνο την οικονομία και την ασφάλειά μας. Είναι έκδηλο σε κάθε γωνιά του νησιού μας, όπου υπάρχει πολίτης που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται, όπου υπάρχει επιτηδευματίας που βλέπει τα έσοδά του να λιγοστεύουν ενώ παράλληλα καλείται να ανταπεξέλθει στη βαριά φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και όλα αυτά υπό το φόβο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Από τις 8 Ιουλίου οφείλουμε, να δώσουμε κοινό αγώνα για προβλήματα που μας απασχολούν λίγο πολύ όλους, όπως να παλέψουμε για την επιστροφή του ΦΠΑ στο προγενέστερο καθεστώς αλλά και να απαιτήσουμε μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, ώστε τα νησιά μας να μην καθίστανται τα θύματα της όποιας διαχείρισης.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας».