Betmasters: Τα διαμάντια του Copa Africa


Τα βλέμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων είναι στραμμένα στην Αφρική και τα ταλέντα που αγωνίζονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής πλησιάζει πλέον στην τελική του ευθεία, αφού ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων και θα καταλήξουμε στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. 

Εκτός όμως από το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα παιχνίδια και τα προγνωστικά του στοιχήματος, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα νεαρά ταλέντα που αγωνίζονται με τις φανέλες των χωρών τους. Δεν είναι μυστικό πως οι μεγαλύτεροι σύλλογοι του πλανήτη έχουν στείλει σκάουτερς για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και να ετοιμάσουν αναφορές για τα μεγαλύτερα “διαμάντια” της Μαύρης Ηπείρου.

Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και οι ομάδες ψάχνονται για την ενίσχυσή τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή για να γνωρίσουμε καλύτερα κάποια από τα ανερχόμενα ταλέντα του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

1. Βίκτορ Όσιμεν (Νιγηρία)

Ίσως οι πιο “ψαγμένοι” δεν διαβάζετε πρώτη φορά το όνομά του, αφού για πρώτη φορά τον πρωτοσυναντήσαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 του 2015. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και δικαίως οι σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. Υπέγραψε στη Βόλφσμπουργκ, όπου παραγκωνίστηκε και έδειχνε να χάνει εντελώς την αυτοπεποίθησή του. Τότε ήρθε ο δανεισμός στη βέλγικη Σαρλερουά να τον αναγεννήσει και να πετύχει με τη φανέλα της 20 γκολ. Πλέον οι Βέλγοι θέλουν να τον κάνουν μόνιμη την μετακίνησή του, αφού τα δείγματα γραφής του είναι εξαιρετικά. Μπορεί στη Νιγηρία να έχει μπροστά του τους Ιγκάλο και Ονουάτσου, όμως το ταλέντο, η εκρηκτικότητα και η δεινότητά του δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

2. Νουσαΐρ Μαζράουι (Μαρόκο)

Ο Μαροκινός πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Άγιαξ και ήταν από τους καταλύτες των Ολλανδών τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας στο Champions League. Ο Άγιαξ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις ακαδημίες του, τα ταλέντα που “παράγει” και τις ακριβές μεταγραφές που παίρνουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Μαζράουι δεν νομίζω πως θα αποτελέσει εξαίρεση, αφού όλοι περιμένουν πολλά από ίδιο και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις στον ολλανδικό σύλλογο. Δύσκολα πιστεύω πως θα μείνει στον Άγιαξ ο 21χρονος, ο οποίος πιστεύω θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ομάδα του Μαρόκου.

3. Γιουσέφ Ατάλ (Αλγερία)

Ο Αλγερινός δεξιός μπακ ανήκει στη Νις και χαίρει άκρας εκτίμησης από τον προπονητή του Πατρίκ Βιεϊρά. Ο περισσότερος κόσμος τον έμαθε σε μία αναμέτρηση κόντρα στην Γκινγκάμπ, όπου ο Βιεϊρά τον έβαλε να αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ, με τον Αλγερινό να βγάζει μάτια, να σκοράρει χατ τρικ και να δέχεται διθυραμβικά σχόλια ακόμα και από τον αντίπαλο προπονητή. Ο Ατάλ είναι ο πρώτος Αλγερινός που σκόραρε 3 τέρματα στη Ligue 1 εδώ και 33 ολόκληρα χρόνια. Ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον αγγλικοί σύλλογοι με τον ίδιο να κοστολογείται κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Αν ξεχωρίσει και στο Κύπελλο Εθνών όπως περιμένουν οι συμπατριώτες του, η τιμή του αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

4. Φρανκ Κεσιέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Ατομικά ο Ιβοριανός είχε μία εξαιρετική σεζόν με την Μίλαν, η οποία για ακόμα μία χρονιά ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Σε 34 συμμετοχές με τα χρώματα της Μίλαν πέτυχε 7 γκολ, ενώ οι εμφανίσεις του και φέτος ήταν πολύ καλές και τράβηξαν τα βλέμματα αρκετών συλλόγων. Το γεγονός ότι φέτος η Μίλαν δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη λόγω παράβασης στο financial fair play, κάνει ακόμα πιο πιθανή τη φυγή του 22χρονου μέσου από το Μιλάνο. Ήδη φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τις Άρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι και πλέον υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετά την επιστροφή από την Αίγυπτο, να μην γυρίσει στο Σαν Σίρο.

5. Μαξουέλ Κορνέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Ακόμα ένας Ιβοριανός στη λίστα, με την ομάδα να δείχνει φέτος γεμάτη ταλέντο. Η επίθεση δείχνει να είναι το μεγάλο όπλο των Ιβοριανών με τους Ζαχά και Νικολά Πεπέ να ξεχωρίζουν. Ο Κορνέ πραγματοποίησε μία πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα της Λυών, ενώ η Ευρώπη τον έμαθε κυρίως μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στη Σίτι για τον Champions League την περασμένη σεζόν. Δείχνει δυσαρεστημένος με τον χρόνο που παίρνει και αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα, επομένως μία μεταγραφή δείχνει πολύ πιθανή. Ενδιαφέρον έχει δείξει μέχρι στιγμής κυρίως η Λίβερπουλ για τον 22χρονο.