Έπεσε η αυλαία της «3ης Αθλητικής και Πολιτιστικής Συνάντησης Νέων Βορείου Αιγαίου»


Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε η «3η Αθλητική και
Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου», που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας Λήμνου την  Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,   με την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του ΣΕΓΑΣ.

Ο  θεσμός  που αποτελεί ένα αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό δρώμενο που έχει μεγάλη ανάγκη η νεολαία του Βορείου Αιγαίου, αγκαλιάστηκε και φέτος από όλους τους εμπλεκόμενους  διοργανωτές, αθλητές-τριες, σωματεία, προπονητές, συνοδούς, αθλητικούς παράγοντες και φιλάθλους τους Κλασικού Αθλητισμού.

Έλαβαν μέρος  πάνω από 150  προσκεκλημένοι αθλητές και συνοδοί από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου,  την Ικαρία, Σάμο, Χίο, Λέσβο και 60 αθλητές-τριες από τα σωματεία της οικοδέσποινας Λήμνου.  

Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού προγράμματος των αθλητών σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. διεξήχθησαν  και αγωνίσματα για Α.με Α., από συλλόγους και ειδικά σχολεία των νησιών της Περιφέρειας μας.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους

Ο ΄Επαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κος Αδαμίδης ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Νίκος Μοσχάκης, ,  ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ του Δήμου κ.  Νίκος Μαρινάκης, ο Διοικητής της 88 ΣΔΙ Λήμνου, ο Αστυνομικός Διοικητής Λήμνου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού πολιτισμού κ. Κ. Παπαδόπουλος  και πολλοί άλλοι επίσημοι του νησιού, γονείς και φίλαθλοι.  

΄Ενα μεγάλο ευχαριστούμε από καρδιάς στην κ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ,  Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τέως Περιφερειάρχη για το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε για το ξεκίνημα και την συνέχιση του θεσμού των αγώνων και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Επίσης ευχαριστούμε τον ΄Επαρχο Λήμνου και αναπληρωτή πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ευάγγελο Γιαρμαδούρο  καθώς και όλα τα μέλη  της Οργανωτική Επιτροπής για την συνεργασία και υποστήριξη των αγώνων.

Ιδιαιτέρως τους ανθρώπους των σωματείων μας στη Λήμνο,  μέλη Δ.Σ. και προπονητές της Ηφαιστίας και της ΑΕΛ , που χωρίς την βοήθειά τους οι αγώνες δεν θα είχαν την ανάλογη επιτυχία. Επίσης  τους συνοδοιπόρους μας , τα μέλη του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού από τη Λέσβο, τη Λήμνο και την Χίο   για την άψογη συνεργασία, τον γιατρό των αγώνων κ. Τσαβδαρίδη Θεόδωρο για την εθελοντική Ιατρική Κάλυψη των αγώνων, την 88 ΣΔΙ Λήμνου για την διάθεση ασθενοφόρου οχήματος και υλικού, τον Δήμο Λήμνου για την υποστήριξή του στην προετοιμασία του Σταδίου Μύρινας για την υποδοχή των αγώνων και όλους τους Εθελοντές της Λήμνου που επίσης έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης. Επίσης θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε θερμά  την γειτονική μας ΄Ενωση και τους ανθρώπους της, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου Σάμου και τον Τεχνικό της Σύμβουλο κ. Γιάννη Πετρή,  την διοικητική υπάλληλο κ. Ζαννίκου Ελένη  και τον κ. Δημήτρη Κάβουρα που με τις γνώσεις τους βοήθησαν και  συνέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στον μεγάλο χορηγό των αγώνων την εταιρεία Attica Group , Blue Star Ferries - Hellenic Seaways για την εκπτωτική χορηγία στα εισιτήρια των αθλητικών αποστολών  που συμμετείχαν αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 της Λήμνου για την προβολή των αγώνων καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε.  

Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στους πρωταγωνιστές,  όλους τους αθλητές και αθλήτριες στίβου καθώς και στους αθλητές-τριες των Α με Α για την προσπάθειά τους,  στα σωματεία, συνοδούς-προπονητές, που έδωσαν δυναμικό παρόν με την συμμετοχή τους  αλλά και όλο τον κόσμο που με την παρουσία του στις κερκίδες επιβράβευσε τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών των νησιών μας.

Πρώτος σύλλογος στη γενική βαθμολογία ανακηρύχθηκε η ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ, δεύτερος ο ΦΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ και τρίτος ο ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ.

Την επόμενη «4η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου» το 2020  όπως ανακοινώθηκε, θα διοργανώσει η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στο νησί της Σάμου.