3 συλλήψεις για πλαστα έγγραφα και διαβατήρια σε Μόρια και αεροδρόμιο Μυτιλήνης


Σύλληψη δύο (3) ατόμων στη Λέσβο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, την Δευτέρα (15-07-2019) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δύο (2) αλλοδαποί (26χρονος και 27χρονη) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα,  οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αρμόδια για τη διαχείριση αλλοδαπών Υπηρεσία στη Λέσβο, επέδειξαν δύο (2) ταυτότητες Αρχών Συρίας, που έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Τα προαναφερόμενα έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.  

Συνελήφθη, την Δευτέρα (15-07-2019) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, μία αλλοδαπή, ηλικίας 34 ετών, η οποία κατηγορείται για το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η 34χρονη επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό το Άμστερνταμ, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαβατήριο και δελτίο ταυτότητας Αρχών Πορτογαλίας, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα  Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.