Πετρανό κέρασμα εποχής με "κουταλάκια" στο 3ο Lesvos Food Fest


Το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας άνοιξε παραδοσιακό φύλλο με τους μικρούς μας μάγειρες για να φτιάξει γλυκούς τραγανούς γκιουζλεμέδες με ανθότυρο παρέα με τον Κωστή Κωστάκη.

Το απόγευμα με φόντο το ηλιοβασίλεμα και αφετηρία την Πλατεία Ηρώου, παρακολουθήσαμε εργαστήρι παρασκευής γλυκών κουταλιού από φρούτα εποχής όπως τα φτιάχνουν οι Πετρανές νοικοκυρές αυτή την εποχή και αφουγκραστήκαμε ιστορίες από το τελετουργικό του κεράσματος των γλυκών στα παλιά Πετρανά σπίτια, βασισμένο σε πρωτόκολλο που δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα.

Ένα “κέρασμα εποχής” που μας πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας με ... κουταλάκια σε έναν διαμορφωμένο χώρο που θυμίζει άλλες εποχές. 

Το εργαστήρι παρασκευής των γλυκών φιλοξενήθηκε  στην πανέμορφη αυλή της ζωγράφου Νίκης Ελευθεριάδη που για μια ακόμη φορά μας  άνοιξε  τις πόρτες της και μας ξενάγησε  στο μοναδικό αρχοντικό της. Ακολούθησε live μαγείρεμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, παρέα με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου που μας αποκάλυψε τα μυστικά μιας αλλοτινής συνταγής.

Με Χαλβά  “Κουκτσάτο”   (…χωρίς κουκούτσια) έκλεισε γλυκά τη μέρα μας.

Λίγα χιλιόμετρα βόρεια σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου σας περιμένει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το Σωματείο Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων για streetfood , γευσιγνωσίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

 Η αυλαία του φεστιβάλ κλείνει γλυκά αύριο με παρασκευή καραμέλας, πλωτά μαγειρέματα και «καντρίλιες» στην Σκάλα Ερεσού.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά περιοχή και μείνετε συντονισμένοι για ειδήσεις, παράλληλες δράσεις, εκπλήξεις και καλεσμένους στο www.lesvosfoodfest.com!

Το Lesvos Food Fest οργανώνεται για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, έχει την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.