Τριήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στην Αγιασο #18-19-20 Ιουλίου


Οι εκδηλώσεις γίνονται με την ευγενική χορηγία επικοινωνίας του LesvosPost

Με συνεχόμενους και πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται ο Σύλλογος Καβαλαρέων «Ο Προφήτης Ηλίας» Αγιάσου, για το φλογερό τριήμερο οπού και διοργανώνει, κάθε χρόνο, στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.

Το φετινό αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 18-7-2019:

Στις 7:30 μμ Η πομπή τον αλόγων θα ξεκινήσει από το Αναγνωστήριο και η περιφορά του μόσχου θα γίνει μέσα στο χωριό με συνοδεία μουσικής παραδοσιακής κομπανίας. Ολονύχτιο γλέντι με ζωντανή μουσική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-7-2019:

Εσπερινός στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο βουνό Όλυμπος. Το βράδυ παρέλαση των αλόγων στο χωριό και αναχώρηση το πρωί για το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Ολονύχτιο γλέντι με ζωντανή μουσική στο Καμπούδι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-7-2019:

Το πρωί τέλεση θείας λειτουργίας στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Όλυμπο και κάθοδος των καβαλάρηδων στο χωριό.

Στις 11:00 πμ συνοδεία των καβαλαραίων θα ξεκινήσει η περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στους κεντρικούς δρόμους του χωριού με κατάληξη την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Καμπούδι. Διανομή παραδοσιακού φαγητού.

Στις 10:00μμ το βράδυ θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με ζωντανή μουσική στο Καμπούδι και θα γίνει ο διαγωνισμός και η βράβευση των ωραιότερων αλόγων (Κατηγορίες: Ντόπια – Ημίαιμα – Καθαρόαιμα-βράβευση ανευ διαγωνισμού)Και θα ακολουθήσουν πλούσια δωρα.