Με 158 ΝΑΙ πήρε στήριξη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που αρχίζει την δουλειά…


Τη δεδηλωμένη εξασφάλισε το βράδυ της Δευτέρας, 22.07.2019, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. 

Στην προβλεπόμενη, από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την κυβέρνηση ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ που αποτελούν και την πλειοψηφία στην Βουλή.



Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της Aντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25).

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε για τη φωτεινή Ελλάδα που όλοι αξίζουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση έλαβε την δεδηλωμένη της βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο, να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες».

Η Βουλή… πιάνει δουλειά άμεσα!

Αυτό το… «από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά» που είπε ο πρωθυπουργός, γίνεται πράξη άμεσα! Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά κι επισήμως η… δουλειά στη Βουλή.

Την Τρίτη, 23.07.2019, οι διαρκείς επιτροπές της Βουλής, που συγκροτήθηκαν με απόφαση του προέδρου της Βουλής, εκλέγουν τα προεδρεία τους με διαδοχικές ψηφοφορίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως ο Κώστας Τασούλας θα κάνει μια καταρχήν ενημέρωση για τα πρώτα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή.

Πηγη newsit.gr