«Bravo Schools» - Βραβείο στο σχολείο της Άγρας Λέσβου για το “υγιεινό” κρουασάν


Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία βιομηχανία καινοτομία και υποδομές του σχολικού διαγωνισμού  Bravo Schools, κατέκτησε το «υγιεινό» κρουασάν που δημιούργησε το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις της Άγρας Λέσβου. 

Ανάμεσα στα 294 σχολεία που με τις 738 εκπαιδευτικές προσεγγίσεις συμμετείχαν στο δεύτερο χρόνο διοργάνωσης του Bravo Schools, ενός θεσμού που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους  17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις εργασίες που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα, το σχολείο της ‘Αγρας πήρε το μεγάλο BRAVO.


Οι μαθητές της Άγρας έφτιαξαν το πρώτο πιο υγιεινό , βιολειτουργικό αντιοξειδωτικό κρουασάν. Με αγνά υλικά από τους αγρότες της περιοχής και με γέμιση από μαρμελάδα από αρώνια , τα κρουασάν του γυμνασίου της Άγρας αποτελούν βιολειτουργικά ή φαρμακευτικά τρόφιμα που είναι προϊόντα που βοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού ή μειώνουν την πιθανότητα χρόνιων παθήσεων. Ο ρόλος του Γυμνασίου με Λ.Τ. Άγρας αποβαίνει δυναμικός,  αφού με τον πλέον βιωματικό τρόπο καθιερώνει στην συνείδηση των μαθητών  την ερεύνα ως πρωταρχικό στοιχείο εκπαίδευσης, μαζί με αξίες και αρχές, ανάπτυξης, οικονομίας προσφοράς στην κοινωνία και κατ΄ επέκταση στον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Με τη συμμετοχή στο Bravo Schools, το σχολείο της Αγρας εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ του ΟΗΕ(in action SGDs Schools Club) και γίνετε μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

To Bravo Schools, o Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή  294 σχολείωνπου με 738 σχολικές προσεγγίσεις κατέγραψαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Μπορείτε να δείτε συνολικά τις φετινές συμμετοχές  εδώ.

Τις διακρίσεις για τις καλύτερες προσεγγίσεις των σχολείων στους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ και τις τελικές βραβεύσεις μπορείτε να δείτε εδώ.