Οργή και θλίψη προκαλεί η συρρίκνωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης


Σταματήστε τη συρρίκνωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης!

Η ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Κατόπιν της απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας  Εκπαίδευσης για την κατάργηση του δεύτερου τμήματος της α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης,  ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο Σύλλογος καθηγητών, τα Μαθητικά Συμβούλια καθώς και οι γονείς των υποψήφιων μαθητών της α΄ Γυμνασίου  διαμαρτυρόμαστε  για την κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος του  σχολείου μας, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργούσε με τη δημιουργία  διπλών τμημάτων στο γυμνάσιο  και με σταθερά αυξητική πορεία (2014-2019, 35%) στο μαθητικό δυναμικό. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης  δίνει ανάσες πολιτισμού και διέξοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στα παιδιά που το επιλέγουν και τελικά επιλέγονται να φοιτήσουν σ’ αυτό, τα τελευταία 25 χρόνια. 

Το Μουσικό Σχολείο, αν και είναι από τα πρωτο ιδρυθέντα μουσικά σχολεία στη χώρα μας, παραμένει συστεγαζόμενο και έρμαιο στις αποφάσεις των εκάστοτε «αρχόντων» που καθορίζουν την τύχη του, προκαλώντας αγωνία για τη συρρίκνωσή του.

Η απογοήτευση από την έλλειψη ευαισθησίας και υποστήριξης έχει μεταβληθεί σε αγανάκτηση και οργή.

Θα  αγωνιστούμε και  θα καταφύγουμε σε κάθε έννομη ενέργεια-δράση που θα μεταστρέψει την απόφαση προς όφελος του σχολείου μας.

Το ψήφισμα στο avaaz

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, παράγει πολιτισμό στο νησί της Λέσβου από το 1994. Είναι το μοναδικό σχολείο στο νομό της Λέσβου με αυξητική πορεία, καθώς από το 2014 μέχρι το 2019 αύξησε το μαθητικό του δυναμικό κατά 35% με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά ζήτησης. Με απόφασή της η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κα Παπαδανιήλ Μαρία, καταργεί το ένα τμήμα μαθητών στην Α΄γυμνασίου, επιτρέποντας μόνο σε 24 παιδιά να εγγραφούν για το έτος 2019-2020 στο σχολείο - σε ένα μόνο τμήμα -  και οδηγώντας το σχολείο σε σταδιακή συρρίκνωσή του. Το σχολείο έχει στα χέρια του 51 αιτήσεις μαθητών για την Α' Γυμνασίου, που σημαίνει ότι 27 μαθητές θα πρέπει να απορριφθούν. Αφορμή για την παραπάνω απόφαση αποτελεί το υπάρχον χρόνιο κτηριακό πρόβλημα του σχολείου το οποίο συστεγάζεται με άλλο Γυμνάσιο. Αντί λοιπόν να δοθεί μία λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου αποφασίστηκε η συρρίκνωσή του! Να σημειωθεί ότι στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο, για το ίδιο σχολικό έτος, θα αυξηθούν τα τμήματα στην Α' Γυμνασίου από 3 σε 4! 

Παρακαλούμε υπογράψτε ώστε να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός. Ζητούμε να λειτουργήσει το σχολείο, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, με 2 τμήματα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου! Μην επιτρέπετε στους αρμόδιους να υποτιμούν άλλο τη Μουσική εκπαίδευση σε αυτή τη χώρα!

Ψηφίστε ΕΔΩ